Молоді - про пенсійну реформу

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: П'ятниця, 16 березня 2012, 14:22

Молоді - про пенсійну реформу«Зберегти надбання для майбутнього» - це є чи не найголовнішим завданням, виконання якого має бути спрямоване на роз’яснення молоді основних аспектів пенсійного законодавства. В Управлінні Пенсійного фонду України у Мурованокуриловецькому районі 16 березня 2012 року проведено День відкритих дверей для учнів 11 класів місцевих шкіл.

В ході зустрічі відбувся зацікавлений діалог: начальник управління Тетяна Реморова та заступник начальника управління Віктор Білик надали роз’яснення старшокласникам про принципи пенсійного забезпечення в Україні, наголосили на тих проблемах, які є у пенсійній сфері в нашому районі, а школярі у свою чергу висловлювали свою думку щодо пенсійної реформи.

Серед багаточисленних запитань, особливий інтерес випускників шкіл викликало запровадження накопичувальної системи. Це свідчить про те, що вивчаючи позитивний досвід інших країн, молодь району планує долучитися до справи, яка буде на збудування, як кожного із них, так і держави в цілому.

Молоді - про пенсійну реформу

Досить жваво обговорювали учні питання добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, адже для них може саме так розпочатися зарахування страхового стажу. На завершення зустрічі старшокласники мали змогу безпосередньо познайомитися з роботою відділів управління, що сформувало уявлення про специфіку діяльності Пенсійного фонду.

Сьогоднішні учні, а в майбутньому студенти, керівники підприємств, головні бухгалтери та застраховані особи усвідомили, що про своє матеріальне забезпечення в старості необхідно дбати протягом всього трудового життя, сплачуючи внески до Пенсійного фонду та накопичуючи їх на своїх особових рахунках.


За матеріалами Мурованокуриловецької РДА

У вас немає прав для коментування