7 років за розбазарювання майна

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: Вівторок, 26 квітня 2011, 15:33

На Вінниччині за «розбазарювання» майна підприємства його екс-керівника засуджено до 7 років


Вироком Могилів-Подільського районного суду до 7 років позбавлення волі засуджено колишнього голову ТОВ «Злагода» у Мурованокуриловецькому районі (Вінницька область) за незаконний продаж майна підприємства.

Про це повідомляє прес-група УСБУ у Вінницькій області.

За повідомленням, засуджений у 2007-2008 роках незаконними махінаціями привласнив близько 500 тисяч гривень, що належали товариству.

Встановлено, що голова збанкрутілого товариства, без відома і дозволу його співвласників, продав майно, яке не підлягало реалізації, а більшу частку грошей привласнив. Він особисто ухвалював власні рішення, розпродаючи будівельні матеріали, отримані від розбирання шести телятників, під навісів для сіна, пункту стаціонарного обмолоту, санпропускника та ін. ціна, за якими він розпродав неналежне йому майно, були вдвічі і втричі нижчими від реальної вартості об’єктів. Третю частину підготовленого до продажу майна, колишньому керівнику сільгосппідприємства не вдалось реалізувати.
Розглянувши матеріали кримінальної справи, порушеної СБУ, суд визнав колишнього керівника підприємства винним у скоєнні злочинів, передбачених ч.5 ст. 191, ч.2 ст. 366 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах; службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки), і засудив його до 7 років ув’язнення з конфіскацією майна та позбавлення права обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських обов’язків на три роки.

Суд також ухвалив рішення повернути більшу частину розпроданого майна спілці співвласників товариства.


ВИННИЦА.info

У вас немає прав для коментування