Тетяна Реморова: «Пенсійний фонд забезпечив всі перерахунки»

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: Вівторок, 14 серпня 2012, 16:43

Тетяна Реморова: «Пенсійний фонд забезпечив всі перерахунки»Начальник управління ПФУ у Мурованокуриловецькому районі Тетяна Реморова 10 серпня з 11 до 12 години провела «Гарячу лінію», під час якої надала змістовні відповіді на всі питання, які поставили громадяни та проінформувала кореспондента редакції районної газети «Наше Придністров’я» про підсумки діяльності фонду в районі в І півріччі поточного року. Так, за півроку в бюджет Пенсійного фонду в районі з усіх джерел фінансування надійшло 60924,9 тис.грн.. Власні доходи фонду за шість місяців становили 15773,8 тис.грн.. Ця цифра хай і не набагато, але все ж таки перевищує планові показники надходжень на 945,8 тис.грн. або 6 %. До того ж порівняно з І півріччям минулого року сума власних доходів зросла на 2126,0 тис.грн. (13,5%).

За словами Тетяни Реморової, у І півріччі управління Пенсійного фонду повністю забезпечило здійснення трьох перерахунків: з 1 січня та з 1 квітня – у зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму, з 1 травня – на виконання соціальних ініціатив Президента України.

У І півріччі 2012 року управління ПФУ профінансувало виплату пенсій та грошової допомоги з урахуванням усіх підвищень 9911 пенсіонерам району. Середній розмір пенсії при цьому збільшився з 1008,41 грн. у січні до 1149,06 грн. у липні 2012 року , повідомила Тетяна Реморова.

Зрозуміло, що це відобразилося на видатках фонду: за півроку вони становили 60919,7 тис.грн. що на 6,6 % більше, як за шість місяців минулого року. Зауважу, що нині щомісячна потреба на виплату пенсій становить 10,9 млн.грн.

Начальник управління ПФУ у Мурованокуриловецькому районі також проінформувала, що протягом півріччя призначено пенсії 144 громадянам, 2288 особам здійснено перерахунки пенсій з урахуванням страхового стажу, набутого після призначення (попереднього перерахунку) пенсій та ін..

Під час роботи гарячої лінії до начальника управління ПФУ у Мурованокуриловецькому районі звернулося 8 осіб. Більшість із них цікавилися умовами призначення й перерахунку пенсій відповідно до чинного законодавства, пенсійним забезпеченням інвалідів, виплат по судових рішеннях «дітям війни». Тетяна Семенівна також повідомила, що до кінця року управляння ПФУ здійснить ще два перерахунки пенсій: із 1 жовтня та з 1 грудня у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму, а головне управляння ПФУ у Вінницькій області здійснить ще 2 перерахунки пенсій військовослужбовцям: з 1 вересня та з 1 січня 2013 року, до того ж останній має бути забезпечено до 20 грудня, аби військові пенсіонери в новому році отримали підвищені пенсії.

Отже, пенсії до кінця року постійно зростатимуть.


За матеріалами Мурованокуриловецької РДА

У вас немає прав для коментування