Святкування 67-ї річниці перемоги

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: Вівторок, 08 травня 2012, 23:24

Святкування 67-ї річниці перемогиВчора у Мурованих Курилівцях відбулися урочисті заходи з нагоди святкування 67-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Розпочалися вони біля меморіального комплексу, що знаходиться поряд з в’їздом у райцентр. Саме тут зібралися ветерани, представники влади і громадськості, молодь району. На урочистому відкритті музей­ної експозиції, присвяченої Дню перемоги, до присутніх звернулися голова райдержадміністрації В.М. Анікеєнко, голова районної ради В.А. Гук та голова організації ветера­нів війни і праці району В.С. Макітрук. Вони відзначили, що відкриття експозиції у приміщенні доту – важлива подія у збереженні пам’яті про безсмертний подвиг наших земляків у війні з фашистськими загарбниками, у вихованні підростаючого покоління. Хвилиною мовчання вшанували тих, хто заплатив найвищу ціну за сьогоднішній мир. До меморіалу було покладено гірлянду пам`яті.

Святкування 67-ї річниці перемоги

Було перерізано символічну стрічку, а першими переглянути експозицію запросили фронтовиків. З музейними експонатами присутніх ознайомив завідуючий районною кар­тинною галереєю А.В. Драганюк.

Святкування 67-ї річниці перемоги

Продовжилися урочистості у районному будинку культури, куди прибули делегації з усіх територіальних громад нашого району.

Святкування 67-ї річниці перемоги

Почесним гостем на святі був перший заступник голови обласної державної адміністрації І.М. Мовчан, який привітав ветеранів і жителів району з Днем Перемоги.

Святкування 67-ї річниці перемоги

На свято прибуло понад двадцять сивочолих фронтовиків, кожного з яких вітали діти і вручали їм букети весняних квітів. На урочистих зборах від імені районної влади з ві­тальними словами виступив голова райдержадміністрації В.М. Анікеєнко, який наголосив на важливості перемоги у Великій Вітчизняній війні у майбутній доля багатьох по­колінь. В першу чергу ми цим завдячуємо солдатам перемоги, які пройшли фронтовими дорогами до поверженого Берліна, визволивши не лише рідну землю, а й країни Єв­ропи. Час невмолимо віддаляє нас від тих подій і все менше серед нас їх свідків, які пережили буремне лихоліття. Від імені учасників бойових дій на зібранні виступив ве­теран Великої Вітчизняної війни В.І. Цибуляк, який закликав всіх берегти і цінувати здобутий мир. Від молодого покоління всіх присутніх привітав одинадцятикласник шко­ли-гімназії №1 Сергій Михайловський. Від урочистих зборів квіти до меморіалу Слави поклали ветерани Л.П. Мосендз та П.І. Криворучко а пам’ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Святковий концерт, присвячений військовій тематиці, нагадав ветеранам про роки їх юності, коли їм зі зброєю у руках довелося захищати Батьківщину. На завершення всіх ветеранів запросили на традиційну солдатську кашу. В рамках святкування річниці Перемоги кожен учасник бойових дій отримав продуктові набори, а також одноразову матеріальну допомогу.

Святкування 67-ї річниці перемоги


За матеріалами Мурованокуриловецької РДА

У вас немає прав для коментування