Вулиці почали освітлювати

Автор: Надія ШТУПУН Категорія: Різне Створено: Середа, 19 грудня 2007, 17:59

До Нового року в райцентрі Муровані Курилівці Вінницької області відновлять освітлення 72 вулиць. Уже запрацювали 400 ліхтарів.

— Ліхтарі тут погасли після розпаду Радянського Cоюзу. Було дорого вночі вулиці освітлювати, та й проводку треба було міняти, — пояснює селищний голова 47-річна Галина Цибульська. — Я взялася вирішити дві основні проблеми селища: освітити вулиці та відремонтувати дороги. Вулиці тепер освітлені на 90 відсотків. Треба братися за дороги.

На відновлення освітлення витратили 50 тис. грн. Частину суми взяли з бюджету селища. Але більше половини надали спонсори, зокрема підприємство з розливу води ”Регіна”. Відрахування на освітлення півроку робила зі своєї зарплати й Галина Цибульська.

Жителі селища також допомагали: фарбували стовпи, збирали стару проводку.

— Ми більше десяти років мусили всі справи планувати на ранок, бо ввечері з дому вийти страшно, — розповідає вчителька місцевої школи 38-річна Інна Литус. — А цієї зими нарешті ввечері дітей не треба з фонаріками ходити зустрічати. Та й самій не страшно додому повертатися. Я відновила свої заняття у групі ”Здоров’я”, де підтримують форму жінки.

Надія ШТУПУН

У вас немає прав для коментування