Два тижні учні вдома, бо немає бензину для шкільного автобуса

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: Середа, 16 лютого 2011, 18:38

Шановна редакціє газети «33-й канал», до вас звертаються жителі сіл Воронівець та Ягідного Мурованокуриловецького р-ну. Можливо, ви допоможете вирішити нам дуже важливу справу, яка полягає ось у чому.

 

У селі Воронівцях була школа, але з допомогою народного обранця депутата обласної ради, завідуючого РВНО та інших посадових осіб школу закрили. У ній навчалися учні з двох наших сіл. Батьки були проти такого рішення. Відстань до теперішньої школи в с. Бахтин становить близько 10 км, через поле. Пообіцяли забезпечити учнів підвозом. Це було сім років тому. Проте взимку дорогу заносило снігом, діти часто сиділи вдома, тому що перед школою ще й жахлива місцевість. Але це ще була не біда. З 25 січня до цих пір у зв’язку з тим, що наш район не виграв «тендер» на закупівлю бензину і невідомо, чи в подальшому він буде проведений і виграний, діти всього 2 дні були у школі, а то сидять удома.

Наші районні «боги», горе-«вожді» тільки розводять руками і пропонують батькам закуповувати бензин за свої кошти.

Грошей у нас немає. Ми всі безробітні, сидимо на шиї дідусів і бабусь, які отримують мізерну пенсію, а також виживаємо за рахунок здачі молока від наших годувальниць, а одержуємо мізер від обдираловок-маслозаводів. Усі «керівники» мовчать, що їм до нас - вони ж у кріслах!

Звертались ми також телефоном до обласних керівників, футболили нас через телефонні трубки як м’яч. Усі в один голос: «Це не до мене, я не по цьому, допомогти нічим не можу». Ото і все, що могли ми почути на тім кінці дроту.

Допоможіть достукатись до нашої влади, яка провадить експерименти на наших дітях. Через наші села проходять повітряні авіалінії, і кожної п’ятниці летять один за одним літаки депутатів ВР, міністрів, високих посадовців за кордон, там навчаються їхні діти, сім’ї і вони відпочивають, а в понеділок рано знову летять на «рідний Київ». Для них є паливо, а 8 літрів бензину на один рейс автобуса для нашої школи ніхто знайти не може! На жаль, нашим обранцям байдужі наші діти, 27 учнів школи, які по 2 тижні сидять вдома через відсутність бензину і не відвідують навчання. Є у наших селах багато маленьких дітей, але через відсутність бензину і малу кількість сидячих місць в автобусі діти до дитсадка у с. Бахтин ходити не в змозі: у нас усього 45 дітей, а в автобусі сидінь 15. Пообіцяли надати більшого автобуса - і теж глухо. Можливо, діти могли б так, як ми колись, під’їжджати рейсовим автобусом (раніше їздив через наші села, кілька років через Ягідне, Воронівці, Новосілку, Бахтин), тепер автобуса немає. Ми обділені усім. Нашому районному керівництву не вистачає духу дати команду. Власники рейсу відмовляються їздити, тому що дороги не такі, які б вони бажали мати.

Нікому немає діла до наших сіл, до наших дітей. Теперішня влада стільки обіцяла, стільки теплих слів казала, а що маємо тепер? Божевільні ціни на продукти, бензин, занепад сільського господарства, експерименти на людях у медицині й у всьому іншому. Не на таку «владу» ми чекали і сподівались.

Може, колись і наші діти успішно закінчать навчальні заклади та дадуть користь країні.

Лист підписали за дорученням зборів батьків 19 осіб.

 

За матеріалами "33channel.vinnitsa.com"

У вас немає прав для коментування