Священик та православна молодь Мурованих Курилівців провели акцію «День без комп’ютера»

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: Понеділок, 28 лютого 2011, 14:55

Священик та православна молодь Мурованих Курилівців провели акцію «День без комп’ютера»Не секрет, що нинішня молодь живе здебільшого у віртуальному світі комп’ютера, де знаходить для себе і роботу, і розваги. За допомогою комп’ютеру та мережі Інтернет стає все легше звершувати віртуальні подорожі до будь-якої країни світу і спілкуватися з її мешканцями. При цьому молоді люди не мають часу для того, щоб помилуватися красою реальної природи і поспілкуватися один з одним віч-на-віч. Щоб допомогти молодим людям зустрітися і мати живе спілкування та ще й на фоні прекрасної природи, благочинний Мурованокуриловецького району протоієрей Василій Балан задумав провести акцію «День без комп’ютера», до якої залучив молодих парафіян свого храму. 

27 лютого, у неділю, сімнадцять молодих людей, місцевих старшокласників, разом із батюшкою пішли у похід до засніженого лісу. Перед початком походу у місцевій каплиці було відслужено молебень, після якого розпочалася десятикилометрова подорож. Вона потребувала від учасників певноїх фізичної підготовки, адже дорога проходила по глибокому снігу. Тим не менше, настрій у всіх був чудовий і бадьорий.

Окрім дітей і священика у поході брали участь депутат районної ради Віктор Ферманюк з дружиною та вчитель Неруш Володимир Олександрович, які зацікавилися ідеєю батюшки.

Під час походу молоді люди спілкувалися зі священиком і один з одним на різну тематику. Велика увага приділялася духовним питанням. Під час зупинок учасники походу брали участь у різноманітних конкурсах та іграх. Було розпалено багаття, біля якого усі зігрілися та смачно пообідали.

Додому всі поверталися з приємною втомою, усміхненим обличчям і масою чудових вражень. Згадуючи про проведений час, хлопці і дівчата запитували у свого священика: "Коли підемо наступного разу...?" А це означає, що день без комп’ютера не пройшов даремно і приніс молоді задо-волення і духовну користь.

 

Прес-служба Вінницької єпархії. Мурованокуриловецький район.

У вас немає прав для коментування