Засудили нападника на пенсіонерів-інвалідів

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: Понеділок, 18 лютого 2019, 22:12

Засудили нападника на пенсіонерів-інвалідівУ селі Посухів Мурованокуриловецького району засудили одного з нападників на пенсіонерів.

Нагадуємо, що навесні минулого року двоє чоловіків – дядько та племінник ледь не закатували до смерті пенсіонерів-інвалідів — колишнього військового-«афганця» Валентина Леонідовича Гордійчука та його сестру Лідію Леонідівну…

Як вже повідомляла наша газета, старенький допомагав обом односельцям – грішми, продуктами, у магазині «під хрестик» за них платив. А вони забирали гроші, розібрали сільгосптехніку, інструменти… Били, погрожували… 18 травня минулого року знову обікрали дідуся, а вночі прийшли вже бити й катувати. Дивом побитому та скривавленому дідусеві вдалось втекти від своїх катів. Бабуся не може ходити, тож не змогла втекти і вижила дивом… Шоковані селяни неодноразово звертались до поліції із вимогою покарати нападників та не спустити резонансну справу «на гальмах».

Як пояснили у прес-службі обласної поліції, правоохоронці завершили слідство та скерували провадження до суду. А 1 лютого колегія суддів Жмеринського районного суду й ухвалила вирок: молодшому нападнику, який на час слідства не був під вартою, присудили дев’ять років позбавлення волі… Йому одягнули на руки наручники у залі суду відразу після засідання.

– Чесно кажучи, цей вирок став для нас приємною несподіванкою. Отже, ще є чесні та принципові судді, слідчі та прокурори, які дають справедливу оцінку злочинцям. Щиро дякуємо їм. Звісно, нападник категорично відпирався… А ще дуже цікаво, що його дядько таки чомусь уникнув справедливого покарання. Бо під час засідання за нього взагалі ніхто ані слова, — кажуть рідні й близькі потерпілих пенсіонерів.

Попереду у Валентина Леонідовича та Лідії Леонідівни Гордійчуків ще тривале лікування. Дідусеві мають робити чергову операцію на очах. 25 грудня минулого року, захищаючи Україну, від кулі снайпера загинув молодший онук Валентина Леонідовича — 23-річний боєць 10-ї гірськоштурмової бригади Євген Тоненьков, мужній воїн та патріот, який з перших днів російського вторгнення 2014 року був на фронті. У загиблого та його дружини — теж бійця лишилась дворічна дитина…

 

Джерело: 33kanal.com

У вас немає прав для коментування