Вінничанин отримав звання – Тренер року

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: Середа, 26 грудня 2018, 00:32

Вінничанин отримав звання – Тренер рокуКілька днів тому відділення Національного олімпійського комітету України у Вінницькій області визначило тренерів олімпійських видів спорту року, що минає. У трійці кращих — Володимир Стицун (дзюдо, Мурованокуриловецька районна ДЮСШ). До визнання додається ще й грошова премія — понад 5 тисяч гривень.

При визначенні найкращих дитячих спортивних наставників, зрозуміло, бралися до уваги результати їхньої роботи: враховувались успіхи вихованців, кількість здобутих ними перемог на різних всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Так от, у Володимира Стицуна не один переможець та призер всеукраїнських дитячих чемпіонатів, але й призери міжнародних змагань. І ось нарешті — визнання, котрого він удостоївся вперше за три десятки років роботи у спортивній школі.

Директор районної спортивної школи Анатолій Ціона пригадав, як тридцять років тому Володимир вперше прийшов до спортивної школи, котра тільки формувалася, на роботу. Про секцію дзюдо у Мурованих Курилівцях тоді ніхто й не мріяв. Але Володимир вже був кандидатом у майстри спорту по самбо, заочно навчався у Вінницькому педагогічному університеті. Вирішили спробувати. Але справа пішла так добре, що від самбо перейшли до дзюдо, і невдовзі у Мурованих Курилівцях вже був срібний призер України Анжела Нінелюк, згодом засвітилася ще одна спортивна зірка — Вадим Німець, котрий після перших перемог вирішив пов’язати своє життя зі спортом і навчався у школі Сергія Бубки. Та й доньки Володимира Стицуна теж захопилися цим видом спорту, і молодша Іванка нині виступає у складі збірної України. З тих пір про Мурованокуриловецьку школу дзюдо заговорили на повний голос, тут створена чудова тренувальна база, закуплений новий татам. Юних спортсменів впізнають на змаганнях усіх рівнів, бо вони впевнено виграють найвищі нагороди.

Новина про визнання тренера стала великою приємністю для багатьох мешканців Мурованих Куриловець, бо й нині Володимир Стицун тренує 50 хлопців та дівчат. І те, що спорт для них став невід’ємною частинкою життя, — заслуга тренера.

 

Джерело: pravda.vn.ua

У вас немає прав для коментування