Візит Лариси Білозір у Попелюхи

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: Понеділок, 27 серпня 2018, 23:13

Візит Лариси Білозір у ПопелюхиПобувала в селі Попелюхи Мурованокуриловецького району на запрошення мого колеги, депутата обласної ради, голови ФГ «Велес Віта» Петра Струсевича.

Що Вам скажу-не те слово, ВРАЖЕНА. Ніби побувала в Штаті Айова в США (У підлітковому віці батько відправив мене до свого друга фермера в цей штат, де я працювала, фарбувала ферму та косила траву навколо). От точнісінько як там в Monticello тут в Попелюхах – 30 км доріг як шкло, сучасні ферми, підмітають все навколо, сучасне обладнання, неймовірна чистота скрізь та доглянутість.

Нова сучасна ферма в Попелюхах на 504 дійні корови — найбільша в області з розряду подібних. Обслуговують її позмінно десять робітників, для яких створені оптимальні умови праці та відпочинку, вони забезпечені безкоштовним харчуванням. Доять корів три рази на день у спеціальному залі, обладнаному системою «Ялинка» німецького виробництва. Молоко по молокопроводу надходить у два холодильні танки об’ємом по десять тонн кожний. Середня заробітна плата операторів доїння — десять тисяч гривень. Кормовий раціон збалансований узимку на «велике молоко». Нині середньодобовий надій від корови сягає тридцяти літрів! Таких показників у Попелюхах ще ніколи не добивалися. ФГ «Велес Віта» щодня продає на Літинський молокозавод 24 тонни молока — більше, ніж шість довколишніх районів, разом узятих.

На постійній основі у тваринницькому комплексі господарства працюють вісімдесят робітників. Ферми розташовані у Попелюхах, Дружбі та Білянах. Громади сіл усіляко допомагають Петру Струсевичу в розвитку агропідприємства, адже він турбується про кожен населений пункт, вкладаючи чимало коштів в його інфраструктуру.

Поїхала не з пустими руками, а з трьома банками меду та договором про закупівлю ще одного молокомата в Мурованокуриловецьку школу #2, кошти на який виділить Петро Струсевич.

Візит Лариси Білозір у Попелюхи

Візит Лариси Білозір у Попелюхи

Візит Лариси Білозір у Попелюхи

Візит Лариси Білозір у Попелюхи

 

Лариса Білозір

У вас немає прав для коментування