Поліції довелося стріляти у п'яного нападника

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: Субота, 04 серпня 2018, 01:42

31 липня у Мурованокуриловецькому районі працівники сектору реагування патрульної поліції затримали нетверезого правопорушника, який вчинив бійку у с. Немерче та завдав тяжких тілесних ушкоджень знайомому та його дружині. Під час затримання поліцейському довелося застосувати вогнепальну зброю, оскільки правопорушник вчинив супротив, кидався на правоохоронців з лопатою.

За словами начальника Мурованокуриловецького відділення поліції Сергія Токана, близько півночі до поліції надійшло повідомлення, що у с. Немерче відбувається бійка між двома чоловіками, які перебували в гостях у місцевої жительки на святкуванні дня народження.
Прибувши на виклик, екіпаж сектору реагування патрульної поліції на узбіччі побачив побитого чоловіка та автомобіль «ВАЗ 2101», який в’їхав у сарай.


З’ясувалося, що бійка відбулася між двома чоловіками, які перебували в гостях у місцевої жительки. Між ними раптово виник конфлікт, і один з них розпочав бійку. Металевим прутом він завдав супротивнику ударів, після чого сів в автомобіль та  намагався здійснити наїзд на потерпілого. Дружина постраждалого чоловіка встигла відтягти його з-під коліс, сама отримавши травму ноги.


Поліцейські почали затримувати правопорушника, який поводився неадекватно та чинив супротив. Зловмисник забіг до сараю, взяв там городній інструмент та почав його кидати в бік поліцейських та лікарів швидкої, які надавали потерпілому допомогу.

Далі правопорушник взяв лопату та намагався завдати ударів поліцейським.


Попередження про застосування зброї та вимога припинити протиправні дії на хулігана не подіяли. Поліцейському довелося застосувати зброю. В результаті 29-річний зловмисник отримав вогнепальне поранення стегна.

36-річного потерпілого чоловіка госпіталізували з відкритою черепно-мозковою травмою, травмами тулуба та грудної клітини. Від рук зловмисника постраждала і його дружина, якій він завдав тілесних ушкоджень.


За цими фактами до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч.1 ст.121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження) та ч.1 ст.125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження). За ці злочини може загрожувати позбавлення волі строком до восьми років.


Також відкрито кримінальне провадження за фактом погрози вбивством або насильством щодо працівника правоохоронного органу відповідно до ч.1 ст.345 КК України. Це правопорушення карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

 


Відділ комунікації поліції Вінницької області

У вас немає прав для коментування