Відкриття підрозділів місцевої пожежної охорони

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: П'ятниця, 01 червня 2018, 12:14

Відкриття підрозділів місцевої пожежної охорониСьогодні у Мурованокуриловецькому районі подвійне свято – 95-та річниця району і відкриття місцевих пожежних команд. Сьогодні побувала у Сніткові та Долинянах Мурованокуриловецького району Вінницькій області на урочистому відкритті МПК.

Ця подія стала результатом реалізації реформи ДСНС, що відбувається в рамках процесу децентралізації влади. Одним із напрямків реформи є, власне, створення в регіонах підрозділів місцевої пожежної охорони. Відсьогодні рятувальники МПК гарантуватимуть безпеку ще 2 населених пунктів, у яких проживає близько тисячі мешканців.

Символічно, що відкриття нових МПК, яке стало можливим завдяки наполегливій роботі громади та керівництва цих населених пунктів та району, відбулось у день відзначення 95-річниці утворення Мурованокуриловецького району.

Відкриття МПК у Сніткові та Долинянах - ініціатива створення місцевих пожежних команд належить тамтешнім фермерам.

На території Снітківської сільської ради, де проживає 688 жителів, рятувальники розмістились у приміщеннях, які надав під створення місцевої пожежної команди керівник ФГ «Стріла» Віктор Гора. Очільник господарства висловив бажання створити МПК адже відстань до підрозділу районного підрозділу досить значна. 

Відкриття підрозділів місцевої пожежної охорони

Аналогічно і в Долинянах місцева пожежна команда створена на території місцевого приватного підприємства. Ще 25 квітня відбулася зустріч із головою ФГ «ПОП Гуменюк Євген», де було досягнуто попередньої домовленості про створення необхідної селянам місцевої пожежної команди. А сьогодні усе готово для роботи новоствореної МПК. Варто зазначити що відстань до найближчої Державної пожежно-рятувальної частини становить 28 км.

Відкриття підрозділів місцевої пожежної охорони

Безпека людей – це дуже велика відповідальність, яка лягає на плечі працівників служби з надзвичайних ситуацій. Під час відкриття від себе вручила сертифікати на придбання оргтехніки для новостворених пожежних команд, аби рятівникам було легше проводити профілактику та розповсюджувати рекомендації всіма доступними методами і працювати на випередження. Ми теж допомагаємо нашим доблесним рятувальникам підтримувати безпечне функціонування громади. Перед шкільними канікулами видрукували пам’ятку для дітей «Відпочивай безпечно та якщо трапилась пожежа», де розповідається, що потрібно робити і як поводитися, щоб під час канікул насолоджуватися відпочинком, а не створювати проблем і собі, і оточуючим.

Тепер мешканці Сніткова та Долинян мають повноцінні рятувальні пости: гаражі для пожежних автомобілів, зручні кімнати відпочинку, кухня.

 

Лариса Білозір
депутат, голова постійної комісії з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, євроінтеграції у Вінницькій обл. Раді

У вас немає прав для коментування