Майстер-клас із професійним художником

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: Понеділок, 20 листопада 2017, 11:38

Майстер-клас із професійним художникомВ п’ятницю 17 листопада на виставці професійної художниці Олени Косінської із Мурованих Курилівців, що розгорнута у виставковій залі районного краєзнавчого музею імені Федора Коновалюка, побували учні Мурованокуриловецької СЗШ І-ІІІ ст. № 2 та Наддністрянського НВК.

Із великою цікавістю присутні слухали екскурсію-презентацію виставкових робіт, яку провела сама авторка. Діти були в захваті від різножанрових робіт: графіки, живопису, натюрмортів, портретів, робіт історичної та релігійної сюжетно-тематичної композиції. Зачаровувались вони і матеріалами, технікою та засобами виразності. Учні та дорослі дізнались, що картини можна писати на полотні, папері, картоні, старій деревині, кераміці, склі, використовуючи олійні, акварельні, пастельні, акрилові фарби, туш, олівці, мед, каву і кавові зерна, чай, корицю...

Всі бажаючі мали змогу пройти майстер-клас по виготовленню колажів з різних елементів: кольорового паперу, ниток, журнальних вирізок…

Учні 4-А та 4-Б класів другої райцентрівської школи під керівництвом Олени Косінської та своїх класних керівників Яцюк А.М. і Паламар О.В. виготовили новорічні колажі «Дівчина-зима із собачкою – символом 2018 року» та «Новорічна ялинка з різнокольоровими прикрасами». Працювали всі дружно: діти навчались малювати основу на ватмані, вирізати різних розмірів та форм кусочки зі сторінок старих журналів, які надавали зображенню кумедної текстури. Діти дружно розміщали вирізки на ватмані та заповнювали простір шляхом склеювання шматочків по лініях зображень.   

Майстер-клас із професійним художником

Присутні мали змогу придбати листівки і чашки, оздоблені художницею картинками з історії селища.

Відвідувачі та працівники музею щиро подякували Олені Миколаївні за її талант, за теплоту та відкритість душі, за любов до прекрасного, за майстерно проведене навчання майбутніх художників. 

 

Мурованокуриловецький відділ культури

У вас немає прав для коментування