Депутати області вимагають відшкодування Мурованокуриловецьким фермерам

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: Неділя, 02 липня 2017, 14:12

У Вінницькій облраді депутати-свободівці вимагають терміново, у повному обсязі компесувати кошти постраждалим фермерам Мурованокуриловецького району

На черговому 21 пленарному засіданні Вінницької обласної Ради "Свобода" вимагала від керівництва краю чим побистріше вирішити проблему компесування коштів власникам фермерських господарств, які постраждали через роботу чиновників у боротьбі з африканською чумою.

Нагадуємо, що на позаминулій сесії Вінницької обласної Ради (детальніше http://vinnytsya.svoboda.org.ua/media/videos/00115806/) депутати від "Свободи" вимагали підтримати фермерські господарства, які постраждали від роботи горе-чиновників.

Депутат від ВО "Свобода" Андрій Вигонюк на черговій сесії звернувся до голови облдержадміністрації: "Нагадую, що на позаминулій сесії ми озвучили інформацію про те, що до того часу людям, які постраждали внаслідок спалаху африканської чуми, які знищені були фактично державою їхнє господарство, з метою не розповсюдження захворювання не було виплачено компенсації. Внаслідок цього було скликано протиепізотичну комісію невідкладну 23 травня де було одноголосно підтримане рішення.

Перше. Виплатити повну компенсацію господарству Маруняк та господарству Романовського. В одному з них навіть не підтвердився факт зараження африканської чуми і не було складено відповідний акт, але чиновники всеодно змусили знищити господарство

Друге. Звільнити чиновників, які керували ветслужбою району Бирка та Кушнір із займаних посад. Цю обіцянку особисто надав керівник держспоживслужби Сидорук.

Що ми маємо на сьогодні. Знову продовжуються шантажі, різні маніпуляції. Пройшло півтора місяці, а людям виплатили не більше двадцяти відсотків обіцяної компенсації. Обіцяної не тільки в районі,а й на обласному рівні. На районній сесії взагалі познущалися з них призначивши Кушніра, якого мали звільняти з держспоживслужби на посаду голови районної ради, це сьогодні депутати аплодували цому призначенню.

Хто провинився того піднімаємо вище. Такий принцип у даній гілці влади працювати не повинен. Тому я хотів би закликати все присутнє керівництво області. Звернути увагу депутатів Верховної Ради ( Олександра Домбровського, Івана Спориша, які були присутні на сесії), що держава зобов'язана піклуватися про кожного пересічного українця, який би він не був і де б він не знаходився, і керуватися законодавством та постановою Кабінету Міністрів в яких регламентовані такі компенсації.

Якщо того не відбувається мені залишається єдине, знову ж таки звертаючись до вас. Якщо не дай Боже у ваших господарствах станеться епізотичне захворювання такого рівня, ні в якому разі не пускайте представників держави, бо вони можуть знищити ваше господарство, заблокувати будь-які компенсації, а наостанок той хто буде винен піде тільки на підвищення і буде керувати цілим районом. Глумиться над людьми не можна. Я прошу вас зробити висновки з даного приводу і реагувати адекватно".

У вас немає прав для коментування