Податкова інформує (02.02.2012)

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: Четвер, 02 лютого 2012, 22:01

Триває кампанія декларування доходів

Кампанія із декларування доходів, отриманих протягом 2011 року, триває. Термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи для платників податку на доходи фізичних осіб встановлено до 1 травня 2012 року.

Обов’язкове подання декларації передбачено при отриманні доходів в 2011 році без сплати податків, зокрема, від спадщини, подарунків, іноземних доходів, оренди майна.

Звернувшись до податкової служби району, ви може з'ясувати усі незрозумілі питання щодо порядку заповнення та подання такої декларації. В Мурованокуриловецькому відділенні Барської МДПІ для декларантів створенні сприятливі умови для подання декларацій та відповідної сплати податків. Метою декларування є не тільки сплата податку до бюджету, а й повернення платникам певної суми податку, сплаченої із їх заробітної плати протягом попереднього року. При цьому, перелік витрат, які платник податку має право включити у податкову декларацію, поступово розширюється. Наприклад, платники податку можуть зменшити свій загальний річний оподатковуваний дохід, якщо упродовж звітного податкового року вони сплачували кошти за навчання, здійснювали видатки на будівництво (придбання) доступного житла, повертали фінансовим установам проценти за іпотечний кредит тощо.

Суттєвою відмінністю цьогорічної кампанії декларування доходів є обов’язок фізичних осіб, які протягом 2011 року отримували дохід у вигляді заробітної плати та суми винагород за цивільно-правовими договорами від декількох податкових агентів, подавати декларацію про майновий стан і доходи за своїм місцем реєстрації. За умови, що загальна сума такого доходу за будь-який календарний місяць перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2011 році – 9 410 грн.).

Для створення комфортних умов декларування доходів громадянами району в Мурованокуриловецькому відділенні Барської МДПІ продовжено роботу до 20 год. в будні та з 9 до 16 год. по суботах. Крім того щопонеділка з 10 до 12 год. за телефоном 2-21-65 проводиться «гаряча лінія» з питань декларування майнового стану та доходів громадян.

До відома платників податків

З 6 лютого 2012 року вносяться зміни до реквізитів рахунків для зарахування надходжень до державних і місцевих бюджетів. За інформацією звертайтесь до Мурованокуриловецького відділення Барської МДПІ за телефоном 2-10-85.

Строк подання податкової декларації з ФСП та плати за землю

Відповідно до пункту 1 статті 306 Податкового кодексу України строк подання податкової декларації на поточний рік з фіксованого сільськогосподарського податку встановлений 20 лютого. Разом з декларацією платникам ФСП необхідно подати розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва, відомості (довідку) про наявність земельних ділянок. Також 20 лютого є останнім днем подання податкової декларації з плати за землю та орендної плати за земельні ділянки.

Платники єдиного податку можуть здійснювати продаж пива

Листом №909/7/15-5117 від 12 січня 2012 року ДПС України повідомила, що фізичні особи, діяльність яких пов’язана з роздрібним продажем пива та столових вин, можуть бути платниками єдиного податку та не сплачувати збір на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства.

ПДВ та спрощена система оподаткування

Державна податкова служба України повідомила, що платники єдиного податку, які застосовують ставку 5%, при досягненні сукупних обсягів постачання товарів (послуг) за останні 12 календарних місяців понад 300 тис.грн. не підлягають обов’язковій реєстрації платниками ПДВ. Разом з тим, добровільно можуть здійснити перехід на ставку єдиного податку у розмірі 3% та сплату ПДВ платники податку, які досягли за останні 12 календарних місяців обсяги постачання 300 тис.грн. і при цьому їхніми покупцями були виключно платники ПДВ.

Справляння збору за першу реєстрацією транспортних засобів в Україні

Відповідно до Закону України №4235 з 1 січня 2012 року встановлені нові ставки податків і зборів з урахуванням індексу споживчих цін та індексу цін виробників промислової продукції. Так, з урахуванням прогнозного індексу споживчих цін у 2011 році ставки збору за першу реєстрацію транспортних засобів збільшено на 8,9%.

«Пульс податкової»

З такою назвою новий проект, спрямований на встановлення зворотного зв’язку з платниками податків, презентував Голова ДПС України Олександр Клименко. За № (044) 284-00-07 оператор приймає дзвінки зі скаргами на неправомірні дії співробітників ДПСУ з 8.30 до 19.30. В неробочий час вмикається інтерактивний автовідповідач.



Мурованокуриловецьке відділення Барської МДПІ

У вас немає прав для коментування