Податкова інформує

Автор: ПДА Категорія: Податкова інформує Створено: Середа, 03 листопада 2010, 19:58

Підсумки роботи позитивні

Заступник начальника Барської МДПІ Олександр Неселовський провів робочу нараду щодо підсумків роботи відділення за10 місяців 2010 року та перспектив своєчасного і в повному обсязі наповнення державної скарбниці в цілому за поточний рік. Зокрема він зазначив, що податківці Мурованокуриловецького району забезпечили виконання прогнозних надходжень до бюджету за 10 місяців поточного року. Фактично до бюджету надійшло 19,3 млн.грн. Загальне перевиконання склало 2,2 млн. грн. В порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження до бюджету збільшились на 3,3 млн грн., або на 23,7%.

Проводиться операція «Бюджет»

 

На сьогоднішній день до операції «Бюджет» на Вінниччині залучено всі структурні підрозділи обласного відомства та територіальних ДПІ. В ході операції проведено 34 перевірки суб’єктів господарювання зі значними обсягами валового доходу, при податковій віддачі менше 1%. За результатами перевірок донараховано майже 94 млн. грн. та зменшено збитки на 6,1 млн.грн. На 21,8 млн.грн. керівники деяких підприємств самостійно збільшили суми податкових зобов’язань. Значно зріс і рівень податкової віддачі перевірених підприємств.

Щодо права віруючих громадян здійснювати платежі без ідентифікаційного номера та залишення цього права у проекті Податкового кодексу України

Відповідно до Закону України „Про Державний реєстр фізичних осіб-платників податків та інших обов'язкових платежів” для осіб, які через свої релігійні або інші переконання відмовляються від прийняття ідентифікаційного номера та офіційно повідомляють про це відповідні державні органи, зберігаються раніше встановлені форми обліку платників податків та інших обов'язкових платежів. У паспортах зазначених осіб робиться відмітка про наявність у них права здійснювати будь-які платежі без ідентифікаційного номера.

У проекті Податкового кодексу збережене право відмовитись від ідентифікаційного номера через релігійні або інші переконання. Зокрема, враховуючи інтереси віруючих та виходячи із положень статей 24, 35, 67 Конституції України та статті 4 Закону України „Про свободу совісті та релігійні організації”, а також те, що віруючі виступають проти присвоєння номерів людям і не виступають проти присвоєння номерів паспортам, посвідченням, заявам, свідоцтвам тощо, проблему відмов від ідентифікаційних номерів через релігійні переконання проектом Податкового кодексу України було запропоновано зняти шляхом повної відмови від використання ідентифікаційного номера фізичної особи для всіх фізичних осіб незалежно від релігійних переконань. Для обліку доходів, податків та податкового контролю пропонується використовувати реєстраційний номер облікової картки фізичної особи – платника податків. Тобто це номер, який присвоюється документу, що подається фізичною особою для реєстрації у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та інших обов'язкових платежів. Для громадян, які через свої релігійні або інші переконання відмовляються від прийняття податкового номера, була передбачена альтернативна форма обліку за серією та номером паспорта.

Заради довіри платників

Щомісячно збільшується кількість суб’єктів підприємницької діяльності, які надають перевагу звітності в електронному вигляді. В жовтні місяці 2010р. понад 600 підприємців – платників єдиного податку, або 95 відсотків від їх загальної кількості та всі платники податку на додану вартість, зареєстровані в Мурованокуриловецькому районі подали звітність в електронному вигляді, в тому числі і реєстри отриманих і виданих накладних. Для покращення обслуговування платників, поліпшення впровадження подання податкової звітності в електронному вигляді податковою службою проведено комплекс заходів щодо доопрацювання програмного забезпечення з приймання реєстрів отриманих та виданих податкових накладних великих обсягів. За рахунок цього й оптимізації каналів зв’язку середній час обробки електронної звітності значно скорочено.

У вас немає прав для коментування