Запитуєте - відповідаємо

Автор: Податкова інспекція Категорія: Податкова інформує Створено: П'ятниця, 11 березня 2011, 16:47

Який порядок оскарження податкового повідомлення - рішення про визначення суми грошового зобов'язання платника податків або будь-якого іншого рішення контролюючого органу?

У разі коли платник податків вважає, що контролюючий орган неправильно визначив суму грошового зобов'язання або прийняв будь-яке інше рішення, що суперечить законодавству або виходить за межі повноважень контролюючого органу, встановлених Податковим Кодексом України або іншими законами України, він має право звернутися до контролюючого органу вищого рівня із скаргою про перегляд цього рішення протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання платником податків податкового повідомлення - рішення або іншого рішення контролюючого органу, що оскаржується. Платник податків одночасно з поданням скарги контролюючому органу вищого рівня зобов'язаний письмово повідомляти контролюючий орган, яким визначено суму грошового зобов'язання або прийнято інше рішення, про оскарження його податкового повідомлення - рішення або будь - якого іншого рішення.

*****

Чи потрібно в 2011році сплачувати податок з власників транспортних засобів?

З часу набуття чинності Податкового кодексу України припинив дію Закон України «Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів», але відповідно до п.2 підрозділу 9 Перехідних положень, автовласникам які проходять техогляд автомобіля в 2011 році, треба буде сплатити податок за 2010 рік.

Починаючи з 1 січня 2011 року юридичні та фізичні особи сплачують збір за першу реєстрацію транспортного засобу в Україні. Крім того юридичні особи в десятиденний строк після першої реєстрації в Україні транспортних засобів подають відповідному органу державної податкової служби за місцем свого знаходження та за місцем реєстрації транспортного засобу розрахунок суми збору за такі транспортні засоби. До розрахунку обов’язково додаються копії реєстраційних документів, завірені відповідним уповноваженим державним органом України, який проводив таку реєстрацію.. Розрахунок подається окремо по колісних транспортних засобах, суднах та літаках і вертольотах.

******

Чи потрібно платнику екологічного податку повідомляти органи ДПС про відсутність у звітному році об'єкта обчислення?

Відповідно до п.250.9 ст.250 розділу VIIІ Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755, якщо платник екологічного податку з початку звітного року не планує здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів протягом звітного року, то такий платник податку повинен повідомити про це відповідний орган державної податкової служби за місцем розташування джерел забруднення та скласти заяву про відсутність у нього у звітному році об'єкта обчислення екологічного податку. В іншому разі платник податку зобов'язаний подавати податкові декларації відповідно до цієї статті Кодексу.

*****

Який порядок сплати екологічного податку?

Платники екологічного податку та податкові агенти сплачують екологічний податок протягом 50 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу: за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти, розміщення протягом звітного кварталу відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах - за місцем розміщення стаціонарних джерел забруднення, спеціально відведених для цього місць чи об’єктів; за паливо, реалізоване податковими агентами, - за місцем знаходження пунктів продажу палива; за утворення радіоактивних відходів та тимчасове зберігання радіоактивних відходів понад установлений особливими умовами ліцензії строк - за місцем перебування платника на податковому обліку в органах державної податкової служби.

******

Чи має право сільськогосподарське підприємство на застосування спеціального режиму оподаткування y разі надання послуг сільськогосподарським підприємствам та ФО з використанням сільськогосподарської техніки?

Сільськогосподарське підприємство має право на застосування спеціального режиму оподаткування y разі надання послуг з використанням сільськогосподарської техніки лише іншим сільськогосподарським підприємствам.

Відповідно до п. 209.6 ст. 209 р. V Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI (далі – ПКУ) сільськогосподарським вважається підприємство, основною діяльністю якого є постачання вироблених (наданих) ним сільськогосподарських товарів (послуг) на власних або орендованих виробничих потужностях, а також на давальницьких умовах, в якій питома вага вартості сільськогосподарських товарів/послуг становить не менш як 75 відсотків вартості всіх товарів/послуг, поставлених протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів сукупно.

У вас немає прав для коментування