Податкова інформує (24.04.2019)

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: Четвер, 25 квітня 2019, 00:33

УВАГА!!! З 2 травня вступають у дію нові рахунки для сплати ЄСВ

З 2 травня 2019 року вступають у дію нові небюджетні рахунки 3719, відкриті на ім’я територіальних органів Державної фіскальної служби України, для сплати коштів єдиного внеску та фінансових санкцій у зв’язку з проведенням реорганізації територіальних органів ДФС.

Звертаємо увагу, що до 26.04.2019 діють старі рахунки 3719, відкриті на ім’я територіальних органів Державної фіскальної служби України.

Нагадаємо, що відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України «Про перенесення робочих днів у 2019 році» від 10.01.2019 № 7-р у квітні поточного року вівторок 30 квітня перенесено на суботу 11 травня, тобто останній день сплати нарахованих податкових зобов’язань з податків і зборів припадає на вихідний день 30 квітня 2019 року. Нормами податкового кодексу України не передбачено перенесення термінів слати податків і зборів (п.57.1 ст.57 Кодексу), тому сплату нарахованих поточних податкових зобов’язань необхідно здійснити не пізніше 26 квітня 2019 року. 

Кампанія декларування доходів громадянами завершується

Жмеринське управління ГУ  ДФС у Вінницькій області нагадує, що добігає до фінішу кампанія декларування для громадян, які зобов’язані задекларувати доходи, отримані впродовж 2018 року, та для осіб, які провадять незалежну професійну діяльність.

Варто пам’ятати, що граничний строк подання декларації про майновий стан і доходи за 2018 рік – 2 травня 2019 року. 

У яких випадках ФОП – платники ЄП застосовують РРО

Фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку, які здійснюють розрахункові операції в готівковій чи в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) зобов’язаніпроводити розрахункові операції на повну суму покупки через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) з роздрукуванням відповідних розрахункових документів у разі:

  • перевищення в календарному році незалежно від обраного виду діяльності обсягу доходу понад 1000000 гривень – для платниківєдиного податку другої – четвертої груп (застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб’єкта господарювання як платника єдиного податку);
  • здійснення реалізації технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення – незалежно від обсягу річного доходу для всіх груп платників єдиного податку;
  • здійснення роздрібного продажу паливно-мастильних матеріалів в ємностях до 20 літрів та діяльності, пов’язаної з роздрібним продажем пива, сидру, пері (без додання спирту) та столових вин – незалежно від обсягу річного доходу для всіх груп платників єдиного податку.

Нагадаємо, доходом платника єдиного податку для фізичної особи – підприємця є дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі, визначеній п. 292.3 ст. 292 ПКУ. При цьому до доходу не включаються отримані такою фізичною особою пасивні доходи у вигляді процентів, дивідендів, роялті, страхові виплати і відшкодування, а також доходи, отримані від продажу рухомого та нерухомого майна, яке належить на праві власності фізичній особі та використовується в її господарській діяльності (п.п. 1 п. 292.1 ст. 292 ПКУ).

Більше роз’яснень про порядок застосування реєстраторів розрахункових операцій – в сервісі «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс», перейти на який можна з головної сторінки офіційного веб-порталу ДФС (дане роз’яснення у категорії 109, підкатегорії 109.04). 

Новий Порядок електронного адміністрування реалізації пального вводиться з 1 липня 2019 року

Головне управління ДФС у Вінницькій області нагадує – з 01 липня 2019 року вводиться в дію новий Порядок електронного адміністрування реалізації пального для усіх споживачів пального, відповідно до змін до Податкового кодексу, внесених Законом України від 23.11.2018 № 2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів».

Його норми стосуються всіх суб’єктів господарювання, які зберігають паливо в ємкостях понад 200 кубічних метрів та які отримують протягом календарного року пальне в обсягах, що перевищують 1000 кубічних метрів, а також фізичних осіб-підприємців, платників єдиного податку ІУ групи, які отримують протягом календарного року пальне в обсягах понад 10000 кубічних метрів.

Вказані суб’єкти повинні реєструватись платниками акцизного податку, отримувати ліцензії та вести щоденний облік та подавати електронну звітність до Державної податкової служби про щоденні залишки пального та обсяги реалізованого (використаного) пального.

У вас немає прав для коментування