Податкова інформує (05.09.2017)

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: Вівторок, 05 вересня 2017, 11:47

Впродовж січня-серпня платники Вінниччини перерахували понад 7,1 млрд. грн. податкових платежів та більш ніж 3 млрд. грн. єдиного внеску 

Внесок платників Вінниччини до зведеного бюджету впродовж січня-серпня 2017 року склав майже 7 млрд. 147 млн. грн. податків, зборів та інших обов’язкових платежів. Окрім того, за цей же період перераховано близько 3,1 млрд.грн. єдиного соціального внеску. Про це повідомив начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський.

Високопосадовець підкреслив, що завдяки сумлінності суб’єктів підприємництва, які функціонують на теренах Вінницької області, позитивна динаміка загальної сплати податків і зборів до бюджетів та ЄСВ, яка простежувалась з початку року, зберігається й нині.

Так, до державного бюджету впродовж восьми місяців 2017 року спрямовано майже 3 млрд. 267,1 млн. грн., що у 1,5 рази або на 1 млрд. 107,6 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період 2016 року.

Надходження поточного року до місцевих бюджетів Вінниччини склали понад 3 млрд. 879,9 млн. грн. Ця сума у 1,4 рази або на 1 млрд. 14,7 млн. грн. перевищує фактичні надходження січня - серпня 2016 року.

Щодо єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, то його з початку року зібрано більш ніж 3 млрд. 85,7 млн. грн. Порівняно з 2016 роком надходження зросли майже у 1,5 рази або на 1 млрд. 23,5 млн. грн. 

З 9 вересня зростуть ціни на алкогольні напої 

Жмеринська ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області повідомляє, що з 9 вересня набирає чинності постанова Кабінету Міністрів України від 09.08.2017 №634 «Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв», якою підвищено мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на окремі види алкогольних напоїв.

Наприклад, горілка 0,5 літра міцністю 40% становить 69,78 грн, а буде вартувати 79,55 грн. Коньяк 5* 0,5 літра з 119,90 зросте до 138,52 гривень, а шампанське з 69,90 до 79,19 гривень. 

В Електронному кабінеті платника запроваджено новий сервіс для платників та фінансових установ 

ДФС створено програмний інтерфейс (API) та клієнтське програмне забезпечення для використання у зовнішніх програмних продуктах банків та інших фінансових установ з метою відправки та приймання електронних повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків через Електронний кабінет (Програмний модуль).

Починаючи з 1 вересня 2017 року через взаємодію API «Електронного кабінету» та Програмного модуля забезпечується:

  • завантаження файлів повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у національній та іноземній валютах, про відкриття/закриття рахунків платників податків у цінних паперах, про відкриття/закриття кореспондентських рахунків в установах банків, які формуються програмним забезпеченням фінансових установ;
  • накладення на файл повідомлення електронних цифрових підписів (ЕЦП) відповідальних посадових осіб фінансових установ у встановленому порядку. Використовується ЕПЦ будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів .
  • відправлення та приймання файлів повідомлень контролюючими органами;
  • отримання квитанції про результати обробки переданого файлу (квитанції про одержання файла повідомлень (перша квитанція), про прийняття до оброблення файла повідомлень (друга квитанція)).

Програмний модуль та Інструкція з його використання розміщенні на офіційному веб-порталі ДФС у розділі «Електронна звітність»/ Програмний модуль для формування та направлення повідомлень про відкриття/закриття рахунків 

У вас немає прав для коментування