Податкова інформує (27.04.2015)

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: Вівторок, 28 квітня 2015, 11:13

Касові апарати: коли та для кого

Днями в приміщенні Мурованокуриловецького відділення Могилів-Подільської ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області відбувся семінар для платників другої та третьої груп спрощеної системи оподаткування. Головною темою семінару було питання обов’язкового використання платниками спрощенцями касових апаратів.

Нагадаємо, законом України від 28.12.2014р. № 71-VIII внесено зміни до Податкового Кодексу, відповідно до яких платники єдиного податку фізичні особи-підприємці другої і третьої груп зобов’язані застосовувати РРО(крім платників єдиного податку другої і третьої груп фізичні осіб - підприємців, що здійснюють діяльності на ринках, при продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі):

  • платники єдиного податку третьої групи - з 1 липня 2015 року;
  • платників єдиного податку другої групи - з 1 січня 2016 року.

Фахівці ОДПІ розповіли про податкові аспекти нововведення та повідомили, що згідно пункту 1 статті 9 Закону 265 внесено зміни щодо обов’язкового застосування РРО та РК при наданні послуг підприємствами, установами і організаціями усіх форм власності (перукарні, салони краси, спортивні клуби, хімчистки, сервісні центри з ремонту побутової техніки тощо).

Зацікавив слухачів той факт, що платники, які з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 року включно почали застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО, з дати початку застосування РРО до 1 січня 2017 року звільняються від проведення відповідно до норм цього Кодексу перевірок з питань дотримання порядку застосування РРО

Підтримаємо українську армію

Військовий збір в Україні запроваджено з 3 серпня 2014 року. З початку цього року суб’єкти господарювання Мурованокуриловецького району перерахували до Державного бюджету 387,0 тис. грн..  військового збору, з них у березні – 165,1 тис. грн. Як зазначає керівник Мурованокуриловецького відділення Могилів-Подільської ОДПІ Олег Володимирович Ліщина, завдяки сумлінній громадянській позиції платників на підтримку армії районом додатково спрямовано 20,5 тис. грн. Виконання планового завдання становить 105,59%.

Нагадаємо, Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», який набрав чинності з 01.01.2015, внесено зміни до Податкового кодексу України, зокрема у частині оподаткування військовим збором. Відповідно до п. 161 підрозділу 10 Розділу ХХ Перехідних положень Кодексу оподаткування військовим збором подовжено до набрання чинності рішенням Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України.

Кампанія «Декларування доходів громадян – 2015» триватиме до 1 травня 2015 року

Відповідно до п.п.«є» п.176.1 ст.176 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755 – VІ із змінами та доповненнями, платники податку зобов’язані подавати податкову декларацію за результатами податкового (звітного) року у строки, передбачені цим Кодексом для платників податку на доходи фізичних осіб, якщо протягом такого податкового (звітного) року оподатковувані доходи нараховувалися (виплачувалися, надавалися) у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, платнику податку у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами одночасно двома або більше податковими агентами і при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищує сто двадцять розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року.

Нагадаємо, що з 1 січня 2015 року розпочалася кампанія декларування доходів громадян, отриманих протягом 2014 року. Податкову декларацію про майновий стан і доходи, отримані громадянами у 2014 році, потрібно подати  до 1 травня 2015 року.

Хто є платником екологічного податку з 01.01.2015 року

Відповідно до п. 240.1 ст. 240 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) платниками екологічного податку є суб’єкти господарювання, юридичні особи, що не провадять господарську (підприємницьку) діяльність, бюджетні установи, громадські та інші підприємства, установи та організації, постійні представництва нерезидентів, включаючи тих, які виконують агентські (представницькі) функції стосовно таких нерезидентів або їх засновників, під час провадження діяльності яких на території України і в межах її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони здійснюються:

  • викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення;
  • скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти;
  • розміщення відходів (крім розміщення окремих видів (класів) відходів як вторинної сировини, що розміщуються на власних територіях (об’єктах) суб’єктів господарювання);
  • утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені);
  • тимчасове зберігання радіоактивних відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк.

При цьому розміщення відходів - постійне (остаточне) перебування або захоронення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи об’єктах (місцях розміщення відходів, сховищах, полігонах, комплексах, спорудах, ділянках надр тощо), на використання яких отримано дозволи уповноважених органів (п.п. 14.1.223 п. 14.1 ст. 14 ПКУ).

 

Мурованокуриловецьке відділення Могилів-Подільської ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області

У вас немає прав для коментування