Профілактика суїцидальної поведінки

Автор: Сергій Категорія: Мурованокуриловецька РДА Створено: Вівторок, 11 вересня 2018, 15:24

Профілактика суїцидальної поведінкиМурованокуриловецьким районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Мурованокуриловецьким районним сектором з питань пробації проведено бесіду із засудженими до покарань не пов’язаних із позбавленням волі на тему: «Попередження суїциду». 

Життя – це безцінний дар, який дається людині. Але, на жаль, не всі вміють його цінувати. Сьогодні Україна увійшла до групи країн із високим рівнем суїцидальної активності. За кількістю самогубств вона посідає у Європі перше місце. За кількістю самогубств серед дітей та підлітків – друге місце.

Фахівець із соціальної роботи відділу соціальної роботи Алла Чорпіта наголосила на три основні групи характерних ознак, за якими можна здогадатися про замислене людиною самогубство: це словесні, поведінкові і ситуаційні. А також вказала на можливі причини, які можуть посприяти самогубству та дала поради, як діяти у випадку, коли підлітки виявляють суїцидальні тенденції або відчай. 

Профілактика суїцидальної поведінки

Психолог відділу соціальної роботи Світлана Паскал акцентувала особливу увагу на інтерактивних іграх, які поширюються через додатки в телефонах. Такі ігри досить негативно, проте часто успішно впливають на психіку підлітка і в результаті призводять до здійснення ним непоправного – суїциду. Психолог запропонувала різні варіанти для тих, хто потерпає від суїцидальних думок. В жодному разі, відчувши дисбаланс свого душевного стану, чи не змогу адекватно оцінити ситуацію, не потрібно здаватися і ставати жертвою суїцидального полону, а діяти терміново, звернувшись до фахівця: психолога, психотерапевта, психіатра. Адже сьогодні існує ціла низка служб допомоги людям, навіть анонімної, у кризових моментах життя.

 

Мурованокуриловецька РДА

У вас немає прав для коментування