Новий "старий" староста села у Жвану

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: Вівторок, 19 січня 2021, 02:58

Люди обурені тим, що попри всі очікування голова Мурованокуриловецької ОТГ  Галина Цибульська призначила старостою колишню голову сільської ради Людмилу Марецьку. , а їхнього кандидата навіть не розглянули. Своїми думками жванчани поділилися у листі до редакції.

“Після виборів сільські ради припинили свої існування. Відповідно, пішла з посади і голова села Л. Марецька, котру запам’ятали всі своїм грубим ставленням , та зловживанням владою. Вона дозволила на земельних паях селян будувати котеджі в охоронній зоні Дністра і закривала очі на крадіїв граніту з кар’єру на території села.

Утім, як виявилося, пішла з посади вона не надовго, бо вже 28 грудня 2020 року за поданням голови Мурованокуриловецької ОТГ Галини Цибульської її призначили старостою села Жван. Вважаємо, незаконно, бо Галина Цибульська приховала від депутатів нашого кандидата на посаду старости Валерія Мельника і залишила без уваги наш лист з котрим ми зверталися до неї ще 24 грудня.

Цим пані Цибульська порушила наші громадянські права, гарантовані Конституцією України: обирати і права бути обраним до органів влади. Зрозуміло, що нічого не знаючи про нашого кандидата, депутати обрали старостою Л. Марецьку. Ми, мешканці села Жван вважаємо, що старостою села має бути інша людина.”

Від імені громади лист підписав місцевий активіст Василь Гнатюк. За поясненнями ми звернулися до голови ОТГ Галини Цибульської. Цей лист вона прокоментувала так:

– Це була моя пропозиція і депутати її одноголосно підтримали: старостою села Жван призначена Людмила Марецька. Але в селі є люди, котрим не подобаються усе і всі… Інших пропозицій від депутатів не було, а лист про те, що люди просили призначити на цю посаду Валерія Мельника справді був.

Я говорила з Валерієм Мельником, порадила йому ближче познайомитися з селом, трохи повчитися і коли Людмила Степанівна вийде на пенсію, я пообіцяла його призначити старостою. Здається, ми нормально порозумілися. Це дипломатичний крок. Таке моє рішення не випадкове. Бо перехідний період і набирати зовсім нових людей, котрі взагалі не орієнтуються у ситуації – це підписати вирок усій громаді. А цей крок – стратегічний.

 

За матеріалами 33kanal.com

У вас немає прав для коментування