На реставрацію пам’ятки архітектури в с. Котюжани хочуть виділити понад 9 мільйонів

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: Понеділок, 11 лютого 2019, 23:45

На реставрацію пам’ятки архітектури в с. Котюжани хочуть виділити понад 9 мільйонівДо 2020 року на Вінниччині планують відреставрувати пам’ятку архітектури – Палац садиби в селі Котюжани, де зараз розташовано школу-інтернат. На це готові виділити понад 9 мільйонів гривень.

Відповідне тендерне оголошення на сайті публічних закупівель ProZoro розмістив замовник – Комунальний заклад “Котюжанівський навчально-реабілітаційний центр”. Пам’ятка архітектури ХІХ – ХХ століть, що розташована в Мурованокуриловецькому районі, має статус пам’ятки національного значення (охоронний номер 974/1).

 На реставрацію пам’ятки архітектури в с. Котюжани хочуть виділити понад 9 мільйонів

Згідно із документацією, планується капітальний ремонт та протиаварійні ремонтно-реставраційні роботи по покрівлі, перекриттю та фасадам. Зокрема передбачена реставрація та відтворення штукатурки стін, армування конструкцій, влаштування з листової сталі парапетів, теплоізоляція покриттів та перекриттів, ремонт поверхні цегляних стін, фарбування фасадів тощо.

Також на території об’єкту виконавець робіт має викорчовувати пні, розібрати стару бруківку та влаштувати покриття з фігурних елементів мощення тощо.

На реставрацію пам’ятки архітектури в с. Котюжани хочуть виділити понад 9 мільйонів

Очікувана вартість закупівлі становить 9 мільйонів 650 тисяч 321 гривню. Згідно із тендерною документацією, роботи мають бути повністю завершені до 2020 року. Тендерні пропозиції можна було подавати до 12 грудня 2018 року, аукціон розпочався наступного дня.

А 28.12.2018 тендер було скасовано із формулюванням: "Неможливість усунення порушень, що виникли через ваиявлені порушення законодавства з питань публічних закупівель".

Зазначимо, що нині у пам’ятці архітектури, яка колись належала вдові Генерала Ценіна, розташовано Котюжанівський навчально-реабілітаційний центр.

“В Котюжанах спочатку була одноповерхова садиба, яка будувалась в 1885 році. На початку XX століття місцеву садибу придбав відставний царський генерал Ценін, але прожив в ній він не довго. В 1910 році, під час селянських заворушень садиба була спалена.

Вже вдова генерала – Е.Ценіна, в 1912 році, відбудовує спалений палац і в реєстрах архітектурних пам’яток вона фігурує під назвою «садиба Ценіної». Автором проекту був відомий петербурзький архітектор О. Мунц.

За радянських часів садиба була передана під дитячий інтернат, що власне і врятувало її від руйнування. Зберігся парк, який хоч і втратив багато зі своєї первісної краси, але все ще справляє дуже приємне враження. Збереглися декілька деталей оформлення парку, такі як камінний стіл” – Вікіпедія.

На реставрацію пам’ятки архітектури в с. Котюжани хочуть виділити понад 9 мільйонів

 

У вас немає прав для коментування