Вищеольчедаївська громада об'єднується із Попелюхівською

Автор: Сергій Категорія: Наше Придністров'я Створено: Вівторок, 14 березня 2017, 11:37

Вищеольчедаївським сільським головою Тетяна Василівна Квятковська обирається друге скликання. Керівником однієї з найбільших громад нашого району, де нараховується 1812 жителів, вона працює 6 років. Про роботу сільської ради і про створення об’єднаної громади спільно з сусідньою Попелюхівською сільською радою, Тетяна Василівна розповіла в інтерв’ю районній газеті.

– Тетяно Василівно, як працюється колективу сільської ради у поточному році?

– Колектив нашої сільської ради дуже злагоджений, дружний та досвідчений. Секретар сільської ради Людмила Олександрівна Крисько на відмінно знає свою роботу, бо ось уже понад 20 років працює у сільській раді. Належно виконують свої обов’язки бухгалтер Тетяна Олександрівна Гура, землевпорядник Валентина Анатоліївна Близнюк, рахівник-касир Наталя Іванівна Бражен та начальник військово-облікового столу Тетяна Іванівна Бриндак. Всього у нашій громаді мешкає 1150 людей працездатного віку, 666 пенсіонерів, 315 дітей віком до 18 років, 396 чоловік молоді віком від 18 до 35 років, є 20 багатодітних сімей. У Вищеольчедаєві проживає 12 учасників АТО, а двоє чоловіків сьогодні перебувають на контрактній службі в Збройних силах України. В селі працюють школа, дитячий садок, амбулаторія загальної практики сімейної медицини, Будинок культури і бібліотека, заклади торгівлі. Від початку року працівниками сільської ради було видано 1350 довідок, 88 доручень, здійснено 97 нотаріальних дій, оформлено 42 соціальні допомоги та 245 субсидій. Сільською радою здійснюється опіка над найбільш незахищеними категоріями громадян. Виконання бюджету нашої сільської ради сьогодні становить 121,1% до річного плану. Основними джерелами надходжень бюджету є фіксований сільськогосподарський податок, акцизний збір та інше. 

– З ким ви співпрацюєте у вирішенні проблем територіальної громади?

– У нас існує багаторічна співпраця з керівниками агроформувань, які обробляють землі на території сільської ради. Найкраще співпрацюємо з місцевими керівниками – ФОП Кагляком Михайлом Володимировичем, Іваном Ананійовичем Мельником з ПП «Істина-А», Петром Павловичем Струсевичем з ФГ «Велес Віта», Володимиром Івановичем Дмитруком з ФГ «Вищеольчедаївське». Активними у своїй роботі завжди є депутати сільської ради Наталя Іванівна Сандич, Анатолій Миколайович Олішевський, Анатолій Володимирович Кагляк, Оксана Іванівна Река, Віктор Анатолійович Краєвський та інші. У районній раді інтереси нашої громади захищають депутати Михайло Володимирович Кагляк, Олександр Григорович Кагляк та Станіслав Гелярович Стаднік. 

– Яка робота здійснюється сільською радою щодо добровільного об’єднання громад?

– В цьому напрямку нами вже проведено певну роботу. Згоду на об’єднання з нашою громадою дала сусідня Попелюхівська сільська рада, яку очолює Майя Андріївна Попова. Нами було створено спільну робочу групу, якою сьогодні здійснюється необхідна підготовка до об’єднання наших громад. З цією метою ми затвердили спільний соціально – економічний план об’єднаної громади. На сьогодні нами пройдено основні етапи підготовки до майбутнього об’єднання. Інші громади району, до яких ми зверталися з цього питання, нам відмовили.

– Які найближчі плани і завдання у сільської ради? 

– Однією з наших найбільших проблем залишається ремонт сільських доріг. Шукаємо можливості для вирішення цього важливого питання. Працюємо над реконструкцією сільського водогону. З цією метою проводиться заміна труб і придбано новий насос. Закупили необхідні матеріали для продовження робіт з освітлення вулиць. Є потреба в заміні вікон у школі, в облаштуванні нової системи опалення в сільському Будинку культури та бібліотеці. Надіємось, що зможемо все задумане втілити в життя.

 

Володимир САУЛЯК, Газета "Наше Придністров'я"

У вас немає прав для коментування