Тренінг групи зустрічі з прийомними батьками

Автор: Сергій Категорія: Мурованокуриловецька РДА Створено: Середа, 05 грудня 2018, 21:07

Тренінг групи зустрічі з прийомними батькамиРайонним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з службою у справах дітей райдержадміністрації було проведено чергову групу зустрічі з прийомними батьками на тему: «Профілактична робота з протидії булінгу серед дітей». 

Зустріч відкрив директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Василь Чорпіта, який наголосив, що девізом заходу є:

Мій улюблений світ без насильства
Без жорстокості, болю і зла,
Де народом заспівана пісня
Містить тільки хороші слова. 

З інформаційним повідомленням про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо протидії булінгу до присутніх звернулася юрисконсульт Інна Панчішен. Вона зазначила, яка відповідальність настає для осіб за вчинення булінгу, тобто морального та фізичного насильства з метою підпорядкувати особу своїм інтересам.

Головний спеціаліст служби у справах дітей райдержадміністрації Яна Свіріпа інформувала присутніх про те, що являє собою таке явище як булінг, його форми та види з наступною характеристикою кожного. Вона зазначила, що прикметною ознакою булінгу є довготривале «відторгнення» дитини її соціальним оточенням.

Психологом Світланою Паскал було запропоновано кілька порад для батьків стосовно того, як зрозуміти що дитина є жертвою булінгу, а також вказано на причини, які породжують насильство та жорстокість серед учнів. З батьками розглянуто і обговорено кілька життєвих ситуацій по булінгу та як діяти в даному випадку.

Фахівець із соціальної роботи відділу соціальної роботи Алла Чорпіта відмітила роль вчителя, членів шкільної спільноти в разі здійснення подібного в учнівському колективі, а також порадила як допомогти дитині- агресору.

На завершення групи зустрічі прийомні батьки дали пропозиції щодо тематики на майбутній рік та обмінялися досвідом роботи.

Тренінг групи зустрічі з прийомними батьками

Тренінг групи зустрічі з прийомними батьками

 

Мурованокуриловецька РДА

У вас немає прав для коментування