У Вінницькій області покарали чоловіка за китайські „жучки” для підслуховування

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: П'ятниця, 28 червня 2013, 22:51

За придбання спеціальних технічних засобів засудив Мурованокуриловецький суд 34-річного чоловіка, який хотів заробити на продажі заборонених в Україні „жучків”.

Він замовив через Інтернет прослушку з Китаю, щоб у нас продати. Аби отримати якнайбільше товару і не привертати уваги, замовлення оформляв від імені своїх знайомих та родичів.

- Загалом правоохоронці задокументували шість фактів контрабанди спецзасобами, - кажуть у прес-групі управління Служби безпеки України у Вінницькій області. - Усього у поштових відправленнях, замаскованих під маркуванням «подарунки» та «іграшки», вилучили понад 30 одиниць спецтехніки, закамуфльованих під автомобільні брелоки та кулькові ручки.

Викрили чоловіка, який скуповував „жучки” для продажу, в березні минулого року. А інтернет-замовлення він, будучи офіційно непрацюючим, робив майже півроку, з листопада 2011 року.

Слідство вела спецслужба. І прес-служба відомства повідомила про вирок злочинцеві, винесений днями судом, та те, що вилучений заборонений товар знищили.

Чоловіка засудили за незаконне придбання спеціальних технічних засобів і призначили покарання у вигляді штрафу. За такий злочин, а також використання технічних спецзасобів, покарання може бути таким: від 200 до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3,4 до 17 тисяч гривень), обмеження чи позбавлення волі на строк до чотирьох років.

 

За матеріалами 20minut.ua

У вас немає прав для коментування