Україну згубить корупція і бандитизм

Автор: Анатолій Марчак Категорія: Різне Створено: Понеділок, 05 жовтня 2009, 17:07

Корупція, бандитизм, шахрайство сьогодні стали неодмінною ознакою нашого життя. В корупційних махінаціях, і навіть в національній зраді, президент звинувачує прем’єр-міністра, та в свою чергу звинувачує президента і його оточення, яке взагалі називає «палатою №6».
Один потурає, а інші звинувачують в фінансових спекуляціях головного банкіра країни, а він навіть не звертає на це уваги. Головний міліціонер практично уже розписався у своєму безсилі. На виклики Генерального прокурора багато політиків і керівників взагалі вже не реагують. В країні панує хаос і безвладдя, створено тепличні умови для злочинців. А тому до нас уже «переселяються» кримінальні авторитети з сусідніх країн, де їм «наступають на хвіст».

В Україні сталося ряд резонансних злочинів, аж до отруєння кандидата в президенти Ющенка. Але, що це було насправді - злочин, чи фальсифікація, і сьогодні ніхто не може сказати. Генерал міліції відрізає голову журналісту. Вже й прокурори почали вбивати прокурорів! Кошмар! А тому не дивно, що не лише окремі міста, а й Україну в цілому скоро можна буде назвати «бандитською».

Не відстає від «бандитських міст» і Вінниця. Тут вже вбито декілька бізнесменів. Вперше в Україні тут було вчинено замах на мера. Вперше було використано вибухи в маршрутках! В наслідок цього гинули і калічилися ні в чому не винні люди. Злочини до цих пір так і не розкриті.Днями Вінниця могла стати місцем кримінальних «розборок» за перерозподіл власності, але «стрілку» перенесли до Києва, де вона закінчилася вбивством одного і пораненням двох її учасників.

Щорічно зростають масштаби хабарництва. Голова Мурованокуриловецької районної державної адміністрації, як повідомляють ЗМІ, взяв хабар на суму 230 тисяч гривень. А губернатор Олександр Домбровський пояснює: «А чому він взяв хабар? Тому що суддя обласного суду захотів взяти два гектари землі біля Південного Бугу, яка 12 років тому була передана під фермерське господарство». Начальник районного управління земельних ресурсів отримав хабар більше 100 тисяч гривень. На 11 мільйонів гривень обікрав місцеву громаду суддя, підробляючи документи про відчуження земель…

Якщо злочини вчиняють такі високо поставленні особи, то що вже говорити про «дрібноту». Досвідчені шахраї створили в Вінниці так звану кредитну спілку «Допомога». Але замість грошей довірливі люди отримували з банку рахунок, за яким мали сплатити кредит, якого взагалі ніколи не брали. Уже встановлено, що таким шахрайським способом злочинці заволоділи майже півмільйона гривень обдурених громадян.

В Ладижині шахраї оплачували товар сувенірними 200 гривневими «купюрами» з портретом Юлії Тимошенко. Один із «представників автосалону» виманив у вінничанина 190 тисяч гривень, ввівши його в оману, що дістане йому шикарний автомобіль.

Днями Юлія Тимошенко гастролювала Вінниччиною. Правда, без учасників передвиборного туру зірок естради, а тому цю поїздку вважають діловою. Насправді це був передвиборний тур і передвиборна агітацією «майбутнього президента». Але і без артистів Юлія Володимирівна «співала» красиво. Прем’єр пообіцяла вінничанам відновити славу «Цукрового Донбасу»! А чи не запізно? Люди розцінюють ці слова лише як політичну рекламу, адже, коли раніше до прем’єра вінничани зверталися з проханням зупинити руйнацію цукрових заводів області, вона чомусь відмовчувалася, а зараз вже охає і ахає, що із 39 цукрозаводів на Вінниччині залишилося тільки 11!

Цікаво, що саме в ці дні на непрацюючому Кирнасівському цукровому заводі податківці виявили аж 24 вагони(!) цукру, який планувалось використати для підкупу виборців.

Ось така, на жаль, сьогодні у нас влада. Такі й порядки в Україні. Але ж ніхто нам цю владу не завіз з-за кордону. Ми самі її обрали. А тому й «маємо те, що маємо»!

То ж чи не наступимо ми знову на ті ж самі граблі?

Анатолій Марчак (newport.com.ua)

У вас немає прав для коментування