У Мурованих Курилівцях відбулась нарада педагогів з питань викладання основ християнської етики

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: Субота, 16 травня 2009, 17:35

4 червня у районному центрі Муровані Курилівці відбулась нарада за участю директорів та заступників директорів усіх 27 шкіл району, на якій обговорювалося питання запровадження викладання предмету основи християнської етики з наступного навчального року. В нараді взяли участь керівники районної влади, а саме голова апарату районної адміністрації Сергій Вікторович Ладан, голова районної ради Петро Васильович Іванцов та голова районного відділу освіти Володимир Васильович Богацький.

Духовенство району на зібранні представляв благочинний протоієрей Василій Балан, котрий у своїй доповіді наголошував на необхідності духовного виховання сучасної молоді, яке необхідно здійснювати спільними зусиллями сім’ї, школи, влади та Церкви. «Родзинкою» зібрання став виступ представників обласної асоціації православних педагогів, які поділилися досвідом запровадження предмету християнської етики у школах м. Вінниці Шаргородського та Вінницького районів. Зокрема багато практичних порад присутні почули від директора ЗОШ №31 м. Вінниці Олександра Петровича Греська та директора ЗОШ с. Сосонка Вінницького району Михайла Миколайовича П’ятака.

Своїми роздумами про теоретичні засади викладання предмету з колегами поділився доцент Вінницького державного педагогічного університету Володимир Михайлович Синицін. Від Вінницького єпархіального управління на зборах виступив керівник єпархіального відділу релігійної освіти і катихізації, викладач Вінницького технічного коледжу ієрей Георгій Холодюк, який передав педагогам району благословення та добрі побажання від архієпископа Вінницького і Могилів-Подільського Симеона. Результатом наради стало прийняття рішення про введення предмету основи християнської етики в усіх школах Муровано-Куриловецького району з наступного навчального року. З метою наступної координації зусиль вчителів у цьому напрямку у серпні відбудеться ще одна нарада за участю тих, хто безпосередньо викладатиме предмет у школах. Прес-служба Вінницької єпархії.

pravoslavye.org.ua

У вас немає прав для коментування