Більше про Європу

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: Четвер, 30 квітня 2009, 17:41

На Вінниччині розширюється мережа євроінфопунктів, метою яких є підвищення рівня обізнаності громадськості з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. 23 квітня у Крижополі та 29 квітня 2009р. у Мурованих Курилівцях відбулося офіційне відкриття євроінфопунктів на базі районних бібліотек за участю представників громадських організацій, навчальних закладів, місцевої громади та влади.

Відкриття таких пунктів ініційовано Центром європейської інформації у м. Вінниці, що адмініструється громадською організацією «Вінницький регіональний центр інформації "Креатив" та Вінницькою обласною універсальною науковою бібліотекою ім. К.А. Тімірязєва за підтримки Міжнародного фонду "Відродження".У 2008 році такі євроінфопункти були відкриті у м. Бар, Тростянець, Козятин та Тульчин Вінницької області.

23 квітня у Крижополі та 29 квітня 2009р. у Мурованих Курилівцях відбулося офіційне відкриття євроінфопунктів на базі районних бібліотек за участю представників громадських організацій, навчальних закладів, місцевої громади та влади.

Представники Центру європейської інформації у м. Вінниця - Оксана Бондар (голова ГО ВРЦІ "Креатив") та Наталя Морозова (директор ВОУНБ ім. Тімірязєва) поділились досвідом і розповіли учасникам заходу про діяльність Центру європейської інформації у м. Вінниця, про можливі напрямки роботи європунктів та інформування місцевої громади з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Центр європейської інформації передав для новостворених європункутів інформаційно-просвітницькі матеріали, літературу та електронні носії з питань ЄС та НАТО.

Координатор Центру європейської інформації у м. Вінниця Оксана Бондар презентувала діяльність шкільних європейських клубів Вінниччини, що здійснюється Центром, а також провела презентацію Всеукраїнського змагання з європейської інтеграції серед старшокласників загальноосвітніх шкіл "EUROPA NOSTRA" та запросила учнів шкіл прийняти участь у змаганні. Директор ВОУНБ ім. К. А. Тімірязєва Наталя Морозова презентувала досвід європейських бібліотек на прикладі Фінляндії.

Новостворені пункти європейської інформації надаватимуть доступ усім зацікавленим особам (учням, студентам, викладачам, журналістам, підприємцям та ін.) до інформаційних ресурсів та електронних баз даних матеріалів щодо інституцій Європейського Союзу, економіки, політики, освітніх та культурних процесів в країнах Європи, можливостей навчання, участі в наукових, молодіжних та інших програмах, політики європейської та євроатлантичної інтеграції України та багатьох інших питань. Центр Європейської інформації у м. Вінниця надає консультаційну та методичну підтримку таким пунктам.

Центр європейської інформації (ЦЄІ) у м. Вінниця функціонує при Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К.А. Тімірязєва за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" з 2006 року. Центр діє в межах проектів громадської організації «Вінницький регіональний центр інформації "Креатив".

ЦЄІ проводить:
- прес-конференції, круглі столи, лекції, семінари, тренінги, дискусії, творчі майстерні, інтерактивні та пізнавально-розважальні заходи для молоді, тематичні виставки, які спрямовані на популяризацію знань про європейську та євроатлантичну інтеграцію України;
- тренінги та семінари щодо створення і діяльності шкільних європейських клубів;
- консультації щодо участі в міжнародних молодіжних обмінах та волонтерських програмах;
- здійснення моніторингу євроінтеграційних процесів на Вінниччині.

ЦЄІ пропонує:
- матеріали з різних аспектів європейської інтеграції в друкованому та електронному вигляді;
- доступ до Інтернету та тематичних електронних довідників;
- допомогу в організації проєвропейських заходів;
- проведення презентації програми Європейської Комісії «Молодь в дії».

Контакти:
Телефон: +38-0432-524580
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
http://www.eurocenter.vn.ua
філія Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К. А. Тімірязєва, вул. Соборна, 70, 1-й поверх

У вас немає прав для коментування