«Повільно вмираюча» держава Україна!

Автор: Швирков Олександр Категорія: Різне Створено: Середа, 24 лютого 2010, 21:44

Найменше авторові хотілося б, щоб його запідозрили в бажанні передбачити майбутнє. Він лише намагається фіксувати ті тенденції, які, якщо нічого не зміниться, в найближчому майбутньому можуть привести до певних наслідків. Однак це не означає, що вони дійсно до них приведуть. Мова, таким чином, йде не стільки про те, що буде, скільки про те, що є. Не стільки про те, куди ми прийдемо, скільки про той шлях, по якому ми рухаємося.

Економіка України найближчим часом буде заснована на експорті та реекспорті енергоносіїв, сировини, можливо продовольства і людських ресурсів, переважно низько кваліфікованої робочої сили. Решта галузей господарства будуть деградувати і, врешті-решт, зникнуть. Відповідно пропаде і потреба у відповідних кадрах, освітніх закладах, наукових кадрах, що постачають ідеї та технології для цих галузей.

Взагалі, оскільки «ті, що вижили» галузі економіки ненаукоємні, необхідність у науці і якісної освіти відпаде сама собою. Так званий «витік мізгів» практично припиниться, оскільки через деградації освітньої системи «мізгам», придатним для експорту, просто немає звідки буде братися. Населення України буде і далі скорочуватися. Частково в результаті «природного» скорочення, частково - в результаті еміграції.

 

Інфраструктура буде і далі зношуватися, міста порожніти, багато населених пунктів (у тому числі й досить великі) взагалі зникнуть. Оскільки знос інфраструктури і зникнення населених пунктів буде супроводжуватися зменшенням населення, дані процеси, швидше за все, не будуть пов'язані з якими-небудь істотними соціальними збуреннями. Відбуватиметься поступове звільнення території. Основні багатства, отримані від експорту та реекспорту, будуть зосереджені в руках дуже невеликої кількості людей, так званих олігархів, які мають міцні зв'язки з транснаціональним капіталом. Ці олігархи будуть контролювати основні силові структури, що дозволяють їм стримувати нелегальну міграцію (трансміграцію), придушувати осередки можливого невдоволення серед населення. Втім, гострих соціальних конфліктів, швидше за все, не буде. На це є кілька причин.

По-перше, природні ресурси країни дозволять практично при будь-якій ситуації забезпечити населення продуктами харчування, енергією і так далі. Тим більше що населення це, як уже говорилося, буде неухильно скорочуватися.

По-друге, певну частину населення - передовсім активну - завжди можна буде «відпустити» на заробітки за кордон. Це дозволить відразу "убити двох зайців": видалити з країни тих, хто міг би в разі чого зайняти дієво-агресивну по відношенню до влади позицію і створити якийсь приплив коштів їх родинам.

По-третє, вкрай низький освітній і культурний рівень населення буде гарантувати ефективність застосування різних маніпулятивних технологій, спрямованих на відвернення уваги населення від реальних проблем, утруднення розуміння справжніх причин бід і принижень. Благо, в даний час розроблено достатній арсенал таких засобів.

До речі сказати, не мале значення в цьому арсеналі мають технології, спрямовані на розбещення людей, прищеплення їм і культивування самих різних вад. Значне зниження "якості" населення не стане загрозою "національної безпеки", оскільки для підтримки в працездатному стані основних галузей, що забезпечують доходи олігархів та їхніх іноземних партнерів (щоб не сказати - господарів), буде достатньо лише дуже невеликої частини населення та запрошених з-за кордону фахівців. Працюючі у цих галузях зможуть більш-менш непогано забезпечувати себе і свої родини. Решта будуть тягнути жалюгідне існування, ледве зводячи кінці з кінцями. Незадіяне в основних галузях населення становитиме резервну армію працівників, з якої олігархи, в разі потреби, завжди зможуть набрати собі нових рабів. Наявність цієї резервної армії дозволить, в тому числі, тримати зарплату працюючим на низькому рівні.

Усе, що буде відбуватись призведе до припинення існування України як формально незалежної держави. У той же час основним геополітичним гравцям буде не вигідно влаштовувати переділ територій в центрі Європи, знищувати буфер між Західною Європою і Росією. Однак Україна втратить свій суверенітет. Точніше, всі описані вище обставини якраз і будуть служити вказівкою на втрату нашою країною суверенітету. По суті, Україна перетвориться на повільно вмираючу державу, що слугуватиме джерелом дуже дешевої робочої сили і сировини, а також, можливо, полігоном для утилізації відходів промисловості розвинених країн.

 http://www.newsland.ru/  Автор Швирков Олександр, переклад з російської Андронюк Олег

У вас немає прав для коментування