В Мурованих Курилівцях відкрили стенд для скелелазіння

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: Вівторок, 29 листопада 2016, 22:03

В Мурованих Курилівцях відкрили стенд для скелелазінняМинулого тижня у Мурованокуриловецькій загальноосвітній санаторній школі-інтернат I-III ступенів для дітей із захворюваннями серцево-судинної системи побудували скеледром. На відкриття стенду зібралися представники федерації альпінізму та скелелазіння Галина Кіпоренко, директор Вінницького обласного центру туризму, спорту, краєзнавства та екскурсій Лідія Юхнович, завідуючий відділу обласного туризму Анатолій Роздорожнюк. На змагання прибули 10 команд з Вінниці, Жмеринки, Шаргорода та Могилева- Подільського.

«Здоровий спосіб життя, який не тільки заплановано втілювати в життя в цій школі, а й практично відбувається – це правильний шлях до здорового способу життя. Тому відкриття стенду скелелазіння – це є ще один крок розширення напрямків спортивно-туристської діяльності в області та охоплення дітей гуртковою роботою зі спортивного туризму», – зазначили Лідія Юхнович.

Про виникнення ідеї створення стенду розповів директор школи-інтернату Олександр Стозуб: «Школу протягом семи років для свого відпочинку облюбувати скаути всієї України. Вони приїздять до нас на новорічні свята для відпочинку і скелелазіння. Вони привозять маленьких діток, яким не дуже зручно робити це на вулиці, тому виникла ідея зробити у приміщенні школи такий стенд, який би допомагав розвивати фізично цих діток. Кошти шукали по-різному: щось допомогли спонсори, а деякі матеріали ми придбали самостійно. Дякуючи тренеру Валерію Іозовичу, який є фанатом цієї справи, ми фактично своїми силами побудували цей скеледром протягом року».

В Мурованих Курилівцях відкрили стенд для скелелазіння

Оцінити побудовану стінку випала нагода учасникам змагань зі скеле лазіння. Загалом 60 учасників випробували свої сили на 9 трасах різної складності. Діти були поділені на 5 вікових категорій. Учні Мурованокуриловецької санаторної школи-інтернату показали вміння на найскладнішій фінальній трасі та вибороли призові місця за відповідними віковими категоріями: I місце – Морозова Яна (10 років, с. Посухів), ІІ місце – Чайка Анастасія (11 років, смт. Муровані Курилівці), ІІ місце – Бойко Богдан (11років, с. Перекоринці).

«Ми відкрили такий стенд не для того, щоб займалися лише діти нашої школи. Ми щиро запрошуємо усіх вінничан та дітей, які мають бажання займатися скелелазінням. Адже це велика перемога для всієї Вінниччини, хоча в області є лише три таких стенди. Я думаю, що ми будемо його вдосконалювати та будемо кращими», – зазначив директор школи.

В Мурованих Курилівцях відкрили стенд для скелелазіння В Мурованих Курилівцях відкрили стенд для скелелазіння В Мурованих Курилівцях відкрили стенд для скелелазіння
В Мурованих Курилівцях відкрили стенд для скелелазіння В Мурованих Курилівцях відкрили стенд для скелелазіння В Мурованих Курилівцях відкрили стенд для скелелазіння

 

За матеріалами винница.com.ua

У вас немає прав для коментування