Депутати Мурованокуриловецької райради голосують з планшетами

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: Неділя, 10 липня 2016, 13:01

Депутати Мурованокуриловецької райради голосують з планшетамиДепутати Мурованокуриловецької районної ради Вінницької області перейшли на систему поіменного голосування «Голос».

Керуючий проектом електронної системи голосування «Голос» Віктор Притулко розповів, що нову систему впровадили для того, щоб зробити роботу депутатів прозорою та структурованою. Загалом в Україні вже встановлено понад 20-ть електронних систем голосування «Голос», однак Мурованокуриловецька райрада стала першою пілотною у Вінницькій області. В.Притулко наголошує: останнє сесійне засідання довело, що система електронного голосування дозволяє заощаджувати значні кошти, адже роздруковувати проекти рішень більше немає потреби. 

– Завдяки нашій системі впроваджується електронний обіг документів, а це - значна економія на паперових носіях. Наприклад, завдяки цьому на останній сесії райради вже не роздруковували проекти рішень і зекономили паперу більш, як на 1 тисячу гривень. Всі документи депутати можуть бачити в онлайн-режимі на планшетах, де висвітлюється інформація, – розповів керуючий проектом.

Також така система дозволяє депутатам записуватися на виступ за допомогою планшета. Більше того, можна в онлайн-режимі вносити правки та пропозиції до запропонованих проектів рішення. Важливо, що здійснюється автоматичне збереження всіх результатів голосування та формування протоколів сесії в pdf-файлах.

Голова районної ради Сергій Ладан зазначає, що наразі депутатам досить важко призвичаїтися до роботи з електронним носієм.

– Остання сесія райради була проведена вже за новою системою голосування. На розгляд сесії винесли 41 питання, які розглянули протягом двох годин без перерви. Недоліком  системи можна назвати лише те, що не всім депутатам одразу вдається легко освоїти особливості роботи з сенсорним планшетом, але це справа часу, – запевнив голова Мурованокуриловецької ради.

Загалом система електронного поіменного голосування «Голос» обійшлася Мурованокуриловецькій райраді в 170 тис.грн.

Нагадаємо, місцеві ради зобов’язані оприлюднювати всі свої рішення на своїх сайтах.

Депутати Мурованокуриловецької райради голосують з планшетами Депутати Мурованокуриловецької райради голосують з планшетами Депутати Мурованокуриловецької райради голосують з планшетами
Депутати Мурованокуриловецької райради голосують з планшетами Депутати Мурованокуриловецької райради голосують з планшетами Депутати Мурованокуриловецької райради голосують з планшетами

 

За матеріалами i-vin.info

У вас немає прав для коментування