На Вінниччині лише один комунальний заклад залишився з комуністичною назвою

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: Четвер, 14 квітня 2016, 21:01

На Вінниччині лише один комунальний заклад залишився з комуністичною назвоюМурованокуриловецький районний будинок культури, який підпадає під дію закону про декомунізацію, досі має назву "Жовтень". Наразі це єдиний на Вінниччині комунальний заклад, який не позбувся комуністичної назви, передає УНН-Центр.

Спроба декомунізувати тамтешній будинок культури таки була, однак депутатський корпус районної ради не підтримав рішення щодо перейменування комунального закладу "Мурованокуриловецький районний Будинок культури "Жовтень".

"Депутати районної ради аргументували своє рішення тим, що назва будинку культури не пов’язана із Жовтневими подіями радянських часів. А Мурованокуриловецький будинок культури отримав її через те, що був зданий в експлуатацію у жовтні 1987 року", - повідомила керівник відділу культури Валентина Веклюк.

Нагадаємо, у квітні 2015 року Верховна Рада України прийняла закон "Про засудження комуністичного та нацистського (тоталітарного) режимів". За даними Українського інституту національної пам'яті, нові назви у зв'язку із дією закону повинен отримати 941 населений пункт. Демонтаж всіх пам'ятників і меморіальних знаків, як і перейменування об’єктів топономіки, повинні закінчитися в Україні до 21 травня 2016 року.

 

Джерело УНН-Центр

У вас немає прав для коментування