Екологічна акція – «Зробимо селище чистим!»

Автор: Сергій Категорія: Різне Створено: Неділя, 03 квітня 2016, 23:47

Екологічна акція – «Зробимо селище чистим!»Щороку навесні кожен дивується та обурюється через засмічення лісів, лісосмуг, узбіч трас та доріг горами побутового та будівельного сміття. Купи пластику всіх видів, скло, бляшанки та інший непотріб після сходження сніжного покриву вражають своїми об'ємами.

В цьому мали змогу переконатись учасники заходу, організованого Мурованокуриловецьким осередком ГО "Всеукраїнська екологічна ліга" (ВЕЛ).

Екологічна акція – «Зробимо селище чистим!»

Так, 3-го квітня 2016 року члени ГО "ВЕЛ" та активні громадяни селища (всього 15 чоловік) прибрали узбіччя вздовж дороги від Газового господарства до початку сміттєзвалища (близько 2,5 км). Варто зазначити, що до акції долучились депутати селищної ради Вибодовський Олександр та Гвоздюк Юрій.

Всього зібрано та вивезено 11 причепів сміття, що залишили обабіч дороги жителі Мурованих Курилівців, свідомо не довозячи його до кінцевого пункту призначення – сміттєзвалища!

«Чисто не там, де метуть, а там, де не накидають, – каже одна з учасниць акції Лариса Вудвуд. – Поки влада бідкається про нестачу коштів для вирішення проблеми засмічення навколишнього середовища, люди завалюють ярки, ліси, лісосмуги побутовими відходами, асиміляція яких складає сотні років. Єдиний вихід – каральні заходи, тобто штрафи».

«Невже Ви не хочете і вдруге, і втретє відпочивати у чистому лісі? Тоді залиште його після себе без сміття!» - закликає ще одна учасниця акції Оксана Третяк, яка часто зі своєю сім’єю проводить вільний час в урочищі "БУЧИНА".

Екологічна акція – «Зробимо селище чистим!»

Мурованокуриловецький осередок  ГО "ВЕЛ" і надалі планує проводити подібні акції та сподівається на усвідомлення жителями селища, якої шкоди завдає безвідповідальне ставлення до навколишнього середовища. Усі, хто має бажання та наснагу зробити містечко чистішим – приєднуйтесь до нас!

Несподівано серед лісу учасники акції зустріли трьох діток. Як виявилось, малеча проживає в селі Дружба, а на сміттєзвалище прийшли шукати іграшки. Дуже моторошно було чути такі речі. Із дітьми провели виховну бесіду стосовно наслідків таких "пошуків", пригостили солодощами. В розмові дітки розповіли, що дуже часто люди кидають сміття, де їм заманеться, не доїжджаючи до смітника.

Екологічна акція – «Зробимо селище чистим!»

Саме в цей час неспішно під’їхав автомобіль сірого кольору, за кермом якого перебував Кушнір Сергій Михайлович. Проїхавши ще метрів 150, зупинився і прямо біля дороги викинув декілька мішків. До в’їзду на сміттєзвалище залишалось всього метрів 70… Сподіваємось на те, що цей прикрий епізод більше не повториться.

Екологічна акція – «Зробимо селище чистим!» Екологічна акція – «Зробимо селище чистим!» Екологічна акція – «Зробимо селище чистим!»

 

Артем Алтмишбаєв
Голова Мурованокуриловецького осередку
ГО «Всеукраїнська екологічна ліга»

У вас немає прав для коментування