Податкова інформує (09.01.2013)

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: Середа, 09 січня 2013, 18:48

Збільшились надходження до бюджету

Із плюсом 26 відсотків до факту 2011 року податківці Мурованокуриловецького району забезпечили надходження як до державної скарбниці, так і до місцевих бюджетів, - повідомив на брифінгу журналістам виконуючий обов`язки начальника Мурованокуриловецького відділення Барської МДПІ Олег Ліщина.

Зокрема, він відмітив, що за підсумками 2012 року до держбюджету на Мурованокуриловеччині зібрано 8,5 мільйона гривень, що на 25 відсотків більше, ніж у 2011 році. Місцеві скарбниці отримали 25,3 мільйона гривень, що теж більше, ніж у 2011 році на 31,1 відсотка.

Дві третини надходжень до держбюджету забезпечено за рахунок ПДВ - 5,6 мільйона гривень. Завдяки працюючим мурованокуриловчанам місцеві скарбниці області отримали 15,9 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб.

Загалом до бюджетів усіх рівнів у 2012 році у Мурованокуриловецькому районі зібрано 33,8 мільйона гривень податкових платежів. Це на 7,8 мільйона гривень більше, ніж у 2011 році.

Визначено перелік моделей РРО для формування електронної контрольної касової стрічки

Мурованокуриловецьке відділення Барської МДПІ звертає увагу користувачів РРО на те, що наказом Державної податкової служби України від 21.12.2012 № 1159 до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій внесено моделі з версіями внутрішнього програмного забезпечення, які забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів ДПС.

Щодо моделей реєстраторів розрахункових операцій, які знаходяться у користувачів, то виробники повинні забезпечити їх доопрацювання, шляхом заміни версії внутрішнього програмного забезпечення відповідної моделі реєстратора розрахункових операцій на версію, що відповідає вимогам документів, введених наказом Міністерства фінансів України 08.10.2012 №1057.

Доопрацювання слід проводити згідно з «Порядком доопрацювання електронних контрольно-касових апаратів», затвердженим рішенням Державної комісії з питань впровадження електронних систем і засобів контролю та управління товарним і грошовим обігом при Кабінеті Міністрів України від 30 листопада 1999 р. № 11, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 07 березня 2000 р. за № 133/4354. При цьому, до формуляра (паспорта) реєстратора розрахункових операцій обов’язково вноситься відмітка про проведене доопрацювання.

Нагадаємо, що відповідно до абзаців 2 - 4 п. 7 ст. 3 Закону України від 6 липня 1995 року №265/95-ВР „Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” з 1 січня 2013 року для суб’єктів господарювання стає обов’язковим подання звітності про використання реєстраторів розрахункових операцій до органів державної податкової служби в електронному вигляді.

Розпочалася кампанія з декларування громадянами свого майнового стану і доходів, отриманих ними протягом 2012 року.

Декларації про доходи прийматимуться до 1 травня 2013 року.

Для зручності обслуговування підприємців Державна податкова служба впровадила сервіс «Заповнення декларації про майновий стан і доходи», що дозволяє заповнити декларацію в електронному вигляду. Для користування послугою платникові потрібно буде мати електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення, які надаються безкоштовно.

На офіційному веб-порталі податкової служби (www.sts.gov.ua) вже з’явився спеціальний банер, у якому детально пояснюється порядок заповнення декларації та її додатків.

До уваги платників податків

З 17.12.2012 року відмінено довідку органу державної податкової служби про взяття на облік платника податків відповідно до змін в Податковому кодексі України та Законі України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців». Водночас запроваджено єдиний документ - виписку з Єдиного державного реєстру, що підтверджуватиме державну реєстрацію суб’єкта господарювання та взяття його на облік в органах державної податкової служби.

 

Сектор взаємодії із ЗМІ Мурованокуриловецького відділення Барської МДПІ

У вас немає прав для коментування