Податкова інформує (08.05.2012)

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: Вівторок, 08 травня 2012, 10:31

До уваги власників землі та землекористувачів – фізичних осіб!

Відповідно до п.2 ст. 287 Податкового кодексу України Мурованокуриловецьким відділенням Барської МРДПІ здійснено облік платників земельного податку та нараховано плату за землю на 2012 рік. Сплатити податок необхідно до 29 серпня поточного року. Фізичними особами у сільській та селищній місцевості земельний податок може сплачуватися через каси сільських (селищної) рад за квитанцією про приймання податкових платежів. Форма квитанції встановлена Наказом ДПАУ №964 від 20.12.2010 р.

До уваги голів та секретарів сільських (селищної) рад!

Відповідно до п3 ст.12 сільські (селищні) ради в межах своїх повноважень приймають рішення про встановлення місцевих податків і зборів. При прийнятті даного рішення обов’язково визначаються об’єкт оподаткування, платник податків і зборів, розмір ставки, податковий період та інші обов’язкові елементи. Рішення про встановлення місцевих податків і зборів офіційно оприлюднюється відповідним органом місцевого самоврядування до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування встановлених місцевих податків і зборів. Копія прийнятого рішення в десятиденний строк після оприлюднення надсилається до органу державної податкової служби.

Податки очима дітей

Щороку з ініціативи Мурованокуриловецького відділення Барської МРДПІ проводиться конкурс «Податки очима дітей».

Мета його - виявлення сприйняття дітьми ролі, значення та місця податків у житті суспільства, держави, громадян, визначення рівня формування податкової культури у молоді.

Цього року активну участь у конкурсі взяли учні 17 шкіл району. На конкурс були представлені художні роботи, вироби декоративно-прикладного мистецтва, зокрема роботи з бісеру, пластиліну, природних матеріалів на податкову тематику, всього 47 робіт. Найбільшу кількість робіт жюрі конкурсу отримало від Мурованокуриловецького будинку творчості школярів та молоді. Саме його вихованці і стали переможцями конкурсу. Малюнки Смульської Інни та Семенюк Ярослави зайняли перші місця серед художніх робіт, а найкращими виробами декоративно-прикладного мистецтва визнано роботи Мамей Анастасії та Черватюк Ольги. Їхні роботи візьмуть участь у регіональному етапі конкурсу. Інші учасники, які зайняли призові місця будуть нагородженні грамотами.


Мурованокуриловецьке відділення Барської МРДПІ

У вас немає прав для коментування