Податкова інформує (30.05.2012)

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: Середа, 30 травня 2012, 20:10

До уваги платників єдиного податку

Свідоцтва про сплату єдиного податку і Патенти про сплату фіксованого податку видані на 2011 рік є дійсними до 1 червня 2012 р. Всім платникам єдиного податку необхідно до кінця травня місяця поточного року замінити Свідоцтва, строк дії яких закінчується на нові.

Мораторій на фактичні перевірки буде продовжено

Мораторій на фактичні перевірки малого бізнесу триває другий рік поспіль. І, як повідомив голова ДПС України Олександр Клименко під час зустрічі з підприємцями, вони не будуть проводитися до кінця 2012 року. Зокрема він сказав: «Бізнес повинен працювати на прибутки. І у зростанні цих прибутків податкова служба дуже зацікавлена. Адже це – надходження до бюджету, робочі місця, здорова конкуренція. Нам немає жодного сенсу втручатися зайвий раз у роботу бізнесу”. Крім того, Олександр Клименко запевнив підприємців, що кількість планових перевірок також буде скорочуватися. Вже у першому кварталі цього року було проведено вдвічі менше перевірок суб’єктів малого бізнесу, ніж у минулому.

Обговорюються рішення по місцевих податках і зборах

Місцеві податки і збори складають значну частину бюджетів територіальних громад, саме тому обговоренню та прийняттю рішень по них приділяється значна увага в сільських та селищній раді. Нещодавно, в Мурованокуриловецькій селищній раді, за «круглим столом», податківці, посадові особи органів самоврядування та представники Спілки підприємців району вели конструктивну дискусію щодо розмірів ставок місцевих податків і зборів. В результаті обговорення були враховані як інтереси суб’єктів господарювання, так і територіальних громад.


Мурованокуриловецьке відділення Барської МРДПІ

У вас немає прав для коментування