Податкова інформує (26.06.2012)

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: Вівторок, 26 червня 2012, 01:26

Від фіскального органу до сервісної служби

Історія податкової служби бере початок з середини 1990-го року, коли згідно Постанови Кабінету Міністрів УРСР на базі відділів державних доходів фінансових органів були створенні податкові інспекції. Першим робочим днем був понеділок, 2 липня. Саме в цей день відзначається професійне свято працівників податкової служби. І сьогодні про роботу та здобутки податківців району розповідає виконуючий обов’язки заступника начальника Барської МДПІ, начальника Мурованокуриловецького відділення Олег Володимирович Ліщина.

Створення стабільної вітчизняної податкової системи, яка б мала в основі чітку організацію стабільної сплати податків, зборів та інших обов’язкових платежів, стало нагальним питанням з перших днів незалежності України. Однією з ланок цієї системи є податкова служба нашого району – на даний час Мурованокуриловецьке відділення Барської МДПІ.

Як і вся податкова служба з часу її створення, податкова служба району пройшла процес модернізації, який заклав міцний фундамент для якісного покращення роботи податкового відомства. Сьогодні основним завданням, яке стоїть перед податківцями району, є перехід від фіскального органу до сервісного. Понад 1000 консультацій надано платникам податків за 1 півріччя 2012 року, проводились семінари, «круглі столи», працюють «гарячі телефонні лінії».

Надавати послуги вищої якості - одна з цілей податкової служби, зокрема, це подання звітності в електронному вигляді, без відвідування податкового органу. Центр сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту державної податкової служби розпочав надання платникам податків безоплатних послуг електронного цифрового підпису. Процедура отримання займає не більше 25хвилин.

Підсумовуючи пройдений шлях, прийнято підбивати підсумки зробленого, враховувати недоліки та визначати напрями подальшої роботи. Але сьогодні вже приємно констатувати, що за ці роки податкова служба району стала професійною, відкритою, прозорою, адже податківці будують свої взаємовідносини з суб’єктами господарювання на партнерських засадах. І це дозволяє постійно збільшувати надходження до бюджетів різних рівнів. Зокрема за січень–червень цього року Мурованокуриловецьким відділенням Барської МДПІ до казни спрямовано 13,4 млн.грн. податків, зборів, обов’язкових платежів. В порівнянні з відповідним періодом минулого року сплата зросла на 2,2 млн. грн.., або 19 відсотків. Досягнуто значного росту з надходжень податку на додану вартість, платі за землю, єдиного податку тощо.

Не секрет, що завдання з наповнення як державного так і місцевих бюджетів у цьому році є напруженими, тому усіма працівниками відділення прикладається максимум зусиль для їх виконання. Але, в першу чергу, потрібно відмітити роботу відділів оподаткування юридичних та фізичних осіб, а саме Наталії Парчевської, Марії Макухи, Ганни Країло та Таїсії Боржемської, які з місяця в місяць протягом січня–червня адміністрували податки та забезпечували виконання завдань з наповнення бюджетів.

Значно зменшилась в поточному році кількість перевірок суб’єктів господарювання, фактичні перевірки приватних підприємців в 2012 році зовсім не проводились. Разом з тим працівниками відділів контрольно-перевірочної роботи, Людмилою Шкільнюк, Світланою Боднар та Інною Давидовою донараховано ризикоорієнтовним підприємствам понад 400 тис.грн., які повністю сплачені до бюджету. Завдяки працівнику відділу погашення податкового боргу Юрію Гусаку до казни надійшло понад 300 тис.грн .

Безперечно, сьогодні у працівників Мурованокуриловецького відділення Барської МДПІ є необхідний потенціал, високий професіоналізм. Якісно та у повному обсязі забезпечують автоматизацію процесів оподаткування облік податків і зборів Сергій Соболєв та Інна Голдинська. Облік платників та ведення державного реєстру фізичних осіб успішно здійснює Сергій Вознюк.

За 22 роки діяльності податкової служби ми маємо власні традиції та здобутки, і вдячні, в першу чергу, за них ветеранам нашої служби: Динисюк В.В., Слободянюк О.Р., Боржемському С.І., Коробці О.Л., Надкерничній Л.М. Боднар В.А. Їхні знання, досвід і багаторічна праця були міцною основою в нелегкі часи становлення податкової служби. З нагоди професійного свята - Дня працівника державної податкової служби України вітаю своїх колег. Сердечно бажаю Вам і Вашим родинам здоров’я, злагоди, порозуміння, щастя і благополуччя. Нехай наша нелегка робота принесе максимальну користь державі.


Мурованокуриловецьке відділення Барської МРДПІ

У вас немає прав для коментування