Податкова інформує (08.05.2018)

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: Вівторок, 08 травня 2018, 22:36

З 1 липня 2018 року запроваджуються нові марки акцизного податку для тютюнових виробів (крім сигарет з фільтром та без фільтра, цигарок)

Кабінет Міністрів України затвердив нові зразки марок акцизного податку для тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва (крім сигарет з фільтром та без фільтра, цигарок) своєю постановою від 04.04.2018 №257 «Деякі питання маркування тютюнових виробів». Постанова набрала чинності з дня її опублікування в газеті «Урядовий кур'єр» від 13.04.2018 N 71 (крім пп. 2 і 3 пункту 1, пункту 3 змін, затверджених цією постановою, які набирають чинності з 1 липня 2018 року). Марки акцизного податку нового зразка запроваджуються з 1 липня 2018 року.

Державній фіскальній службі України доручено забезпечити виготовлення до 25 червня 2018 року марок акцизного податку нового зразка для тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва (крім сигарет з фільтром та без фільтра, цигарок), а також їх продаж в установленому порядку. 

Знайшли помилку у поданому звіті з ЄСВ – подайте повторно новий

Відповідно до п.1 розділу ІІІ Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 №435, страхувальники зобов’язані формувати та подавати до контролюючих органів Звіт щодо сум нарахованого єдиного внеску протягом 20 календарних днів, що настають за останнім днем звітного періоду.

Згідно з п.1 розділу V Порядку №435 при виявленні помилки у Звіті до закінчення терміну подання цього Звіту страхувальник повторно формує та подає Звіт у повному обсязі до фіскального органу за місцем обліку.

Чинним вважається останній електронний або паперовий Звіт, поданий страхувальником до закінчення термінів подання звітності.

Якщо страхувальником до закінчення терміну подання Звіту подаються лише окремі таблиці за поточний звітний період Звіту зі статусом «скасовуюча», «додаткова» цей Звіт не вважається Звітом і вважається таким, що не подавався. 

Форму декларації по ПДВ змінено 

Жмеринська ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області повідомляє, що наказом Мінфіну від 23.03.2018 року № 381 затверджено зміни до форми податкової декларації з податку на додану вартість та Порядок її заповнення. Наказ опубліковано в "Офіційному віснику України";35 від 04.05.2018 року. Згідно з п. 46.6 ПКУ, оновлені форми діють для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення. 

Змінами до Порядку заповнення і подання податкової звітності з ПДВ передбачено:

  1. У таблиці 1 (ДС9) (додаток 9) зазначається обсяг податкових зобов’язань з податку на додану вартість з постачання товарів за результатами діяльності за операціями, визначеними пунктом 161.3 статті 161 Закону України „Про державну підтримку сільського господарства України”, розрахований за даними податкових накладних за відповідний звітний (податковий) період, зареєстрованих у Єдиному реєстрі податкових накладних.”.
  2. Внесено зміни у додаток 5 (Д5). Розділ І додатку доповнено двома новими таблицями:
  • у разі формування суми податкових зобов’язань за звітний (податковий) період на підставі податкових накладних, не зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних на дату подання декларації, відомості про такі податкові накладні зазначаються у таблиці 1.1;
  • відомості про суми ПДВ, вказані в податкових накладних, складених з 01 липня 2015 року та не зареєстрованих в ЄРПН на дату подання податкової декларації з ПДВ, включені до суми податкових зобов’язань за минулі звітні (податкові) періоди, зазначаються у таблиці 1.2, крім податкових накладних, які складені у звітному (податковому) періоді, за який подається така декларація, та які не зареєстровані в ЄРПН, що зазначені у таблиці 1.1  (Д5) (додаток 5).
  1. Також додаток 1 (Д1) доповнено двома новими таблицями:

у разі коригування податкових зобов’язань у зв’язку із збільшенням суми компенсації за звітний (податковий) період на підставі розрахунків коригування, складених у звітному (податковому) періоді та не зареєстрованих в ЄРПН на дату подання декларації, заповнюється таблиця 1.1;

відомості про коригування податкових зобов’язань у разі збільшення суми компенсації за минулі звітні (податкові) періоди на підставі розрахунків коригування до податкових накладних, складених з 01 липня 2015 року та не зареєстрованих в ЄРПН, зазначаються у таблиці 1.2, крім розрахунків коригування, які складені у звітному (податковому) періоді, за який подається така декларація, та які не зареєстровані в ЄРПН, що зазначені у таблиці 1.1 (Д1) (додаток 1).

При цьому передбачено, що відомості до таблиці 1.2 (Д1) (додаток 1) та таблиці 1.2 (Д5) (додаток 5) вносяться одноразово за звітний (податковий) період, за який вперше подається податкова декларація з ПДВ за новою формою.  

У вас немає прав для коментування