Податкова інформує (30.12.2016)

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: П'ятниця, 30 грудня 2016, 10:47

Центри обслуговування платників 31 грудня працюватимуть до 13.00 в режимі чергування

Жмеринська ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області  звертає увагу платників податків на режим роботи Центрів обслуговування платників у святкові та вихідні дні.

З метою організації якісного виконання органами ДФС покладених завдань з обслуговування платників податків, запобігання виникненню можливих ризиків несвоєчасного та неякісного прийняття податкової звітності та надання адміністративних послуг,  Центри  обслуговування платників працюватимуть  у такому режимі:

  • 31 грудня 2016 року — робочий день у режимі чергування (за необхідності із залученням спеціалістів відповідних структурних підрозділів) до 13 год. 00 хв.;
  • 6 січня 2017 року — відповідно до законодавства про працю робочий день скорочено на одну годину;
  • 9 січня 2017 року — робочий день у режимі чергування (за необхідності із залученням спеціалістів відповідних структурних підрозділів) до 18 год. 00 хв.;
  • З, 4, 5 січня 2017 року — робочі дні відповідно до затверджених графіків роботи ЦОП;
  • 1, 2, 7, 8 січня 2017 року — вихідні дні.

Продаж технічно складних побутових товарів з нового року можна буде здійснювати лише із застосуванням РРО

Законопроектом № 5132 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році ” передбачено внести зміни щодо обов’язкового застосування РРО всіма суб’єктами господарювання при продажу технічно складних побутових товарів, - звертають увагу в Жмеринській  ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області.

Верховна Рада України уже схвалила ці зміни, отож після офіційного набрання чинності Закон України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” міститиме положення щодо обов’язковості продажу технічно складних побутових апаратів лише за посередництвом касової техніки.

Суб’єкти господарювання  обов’язково  повинні врахувати цей момент та планувати і здійснювати реалізацію складних побутових товарів згідно з вимогами чинного законодавства. 

Мінімальна заробітна плата у 2017 році Шановні керівники підприємств, установ та організацій, фізичні особи-підприємці та громадяни!

Мінімальна зарплата є державною соціальною гарантією, дотримуватися якої повинні всі роботодавці на всій території України: юридичні особи незалежно від форми власності та фізичні особи – підприємці. Вимоги щодо оплати праці не нижче мінімального рівня діють щодо кожного працівника незалежно від стажу, освіти та особливостей роботи. Заробітна плата кваліфікованих працівників встановлюється в розмірі, що перевищує законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати.

Згідно з прийнятим Законом України «Про Державний бюджет на 2017 рік»

з 1 січня 2017 року мінімальну заробітну плату встановлено у місячному розмірі – 3200 гривень, у погодинному розмірі – 19,34 гривень.

У 2017 році прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць: з 1 січня 2017 року - 1,544тисяч гривень, з 1 травня - 1,624 тисяч гривень, з 1 грудня - 1,7 тисяч гривень.

У вас немає прав для коментування