Податкова інформує (21.03.2016)

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: Понеділок, 21 березня 2016, 12:23

Отримати податкову знижку можна переобладнавши авто на газ.

Власники легкових автомобілів, які переобладнали свої авто для роботи на стисненому або скрапленому газу чи біопаливі, можуть одержати від держави часткову компенсацію своїх витрат у вигляді податкової знижки.

Наприклад, якщо минулого року автомобіль був переведений з бензину на газ і на руках є документи, які підтверджують затрати на установку обладнання, то протягом нинішнього року можна повернути частину витрат. Для цього необхідно подати до податкової інспекції за місцем проживання Декларацію про майновий стан та доходи за 2015 рік та написати заяву, в якій вказати номер розрахункового рахунку для зарахування коштів.  

Нагадаємо, право платника податку  на податкову знижку  визначено статтею 166 Податкового кодексу України.

Консультації щодо порядку заповнення декларації та наявності необхідних документів можна отримати в Центрі обслуговування платників Могилів-Подільської ОДПІ розташованому за адресою: м. Могилів-Подільський, вул. Василя Стуса,буд.54/7А; а також у відділеннях у смт Муровані Курилівці, смт. Чернівці, м.Ямпіль.  

Які вимоги для реєстрації неприбуткових установ та організацій?

Могилів-Подільська ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій  області повідомляє, що відповідно до підпункту 133.4.1 пункту 133.4 статті 133 Податкового кодексу України з внесеними змінами та доповненнями (далі – Кодексу) неприбутковим підприємством, установою та організацією є підприємство, установа та організація (далі – неприбуткова організація), що одночасно відповідає таким вимогам:

  • утворена та зареєстрована в порядку, визначеному законом, що регулює діяльність відповідної неприбуткової організації;
  • установчі документи якої містять заборону розподілу отриманих доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов’язаних з ними осіб;
  • установчі документи якої передбачають передачу активів одній або кільком неприбутковим організаціям відповідного виду або зарахування до доходу бюджету у разі припинення юридичної особи (у результаті її ліквідації, злиття, поділу, приєднання або перетворення). Положення цього абзацу не поширюється на об’єднання та асоціації об’єднань співвласників багатоквартирних будинків;
  • внесена контролюючим органом до Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Електронні сервіси – важлива складова у покращенні роботи бізнесу 

Аби значно покращити процес обслуговування платників податків Державною фіскальною службою на постійній основі впроваджуються нові електронні сервіси.

З метою покращення сервісного обслуговування платників при поданні податкових документів в електронній формі Могилів-Подільською ОДПІ та відділеннями у смт. Муровані Курилівці, смт. Чернівці та м. Ямпіль щомісячно проводяться семінари-тренінги для підприємців, які до цього часу подавали звіти на паперових носіях.

Фахівці під час тренінгів навчають платників відправляти податкову звітність через Інтернет, пояснюють нюанси програмного забезпечення, розглядають помилки та шляхи їх усунення.

В ході цих семінарів–практикумів отримати практичні навички у поданні електронної звітності зможуть платники навіть із мінімальним досвідом користування комп’ютерною технікою.

Також податківці інспекцій ознайомлюють платників із сервісами ДФС України, у тому числі «Електронним кабінетом платника податків», яким можуть користатися юридичні особи, фізичні особи - підприємці і фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність.

Такі навчання корисні для підприємців, адже більшість представників бізнесу – це приватні підприємці, у яких немає бухгалтерів, і їм вкрай необхідна така допомога для подання звітності.

 

Сектор організації роботи Могилів-Подільської ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області

Контакт: Онуфрійчук Наталія Дмитрівна, тел.: 067-385-96-57

У вас немає прав для коментування