Податкова інформує (14.03.2016)

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: Понеділок, 14 березня 2016, 12:06

 У Могилів-Подільській ОДПІ перші підсумки кампанії «Декларування-2016»

З 1 січня цього року розпочалася та триває кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2015 році.

За оперативними даними до Могилів- Подільської ОДПІ   вже подано 373 декларацій про майновий стан та доходи громадянами, які зобов’язані декларувати доходи (в тому числі по Чернівецькому відділенні – 1, по Мурованокуриловецькому відділенні – 43, по Ямпільському відділенні – 102). В результаті чого бюджет поповниться на 589,9 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та на 174,8 тис. грн. військового збору. Подано декларацій громадянами, які мають право на отримання податкової знижки – 156 (в тому числі по Чернівецькому відділенні – 1, по Мурованокуриловецькому відділенні – 29, по Ямпільському відділенні – 28), сума до повернення – 180,6 тис грн..

Фахівці інспекції та її відділень закликають громадян бути активнішими й свідомими до обов’язку декларувати власні доходи, та не відкладати подання декларації на останні дні.

Нагадуємо, кампанія декларування доходів триває до 1 травня 2016 року, а для бажаючих отримати податкову знижку – до 31 грудня цього року.

В рамках проведення цьогорічної кампанії декларування фахівцями інспекції та її відділень створено сприятливі умови для подання податкових декларацій про майновий стан і доходи.  У разі потреби всю необхідну інформацію щодо порядку заповнення та подання декларації громадянин може отримати в  Центрі обслуговування платників та у самих відділеннях безпосередньо.

Тематичні стенди, зразки заповнення декларації про майновий стан і доходи та консультації фахівців допоможуть громадянам своєчасно і правильно задекларувати доходи, отримані у минулому році. Відвідувачі ЦОП у м.Могилів-Подільський, відділень ОДПІ можуть ознайомитися з основними випадками подання декларації у 2016 році, правилами застосування податкової знижки, порядком оформлення декларації та способами її подання.

Працівники Могилів-Подільської ОДПІ та відділень ОДПІ за допомогою засобів масової інформації активно знайомлять платників податків з електронними сервісами ДФС, за допомогою яких можна надати декларацію про  майновий стан і доходи та отримати довідку про отримані доходи та сплачені податки в електронному вигляді. 

З початку року податківці Могилів-Подільської ОДПІ надали майже тисячу адмінпослуг

Протягом січня-лютого поточного року фахівцями Могилів-Подільської ОДПІ надано 846 адміністративних послуг, Мурованокуриловецьким відділенням – 375.

Як завжди найбільш запитуваною є послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки. У січні-лютому 2016 року було надано 508 такі послуги, Мурованокуриловецьким відділенням – 246.

Також  надавались  такі адмінпослуги:

  • реєстрація книг обліку розрахункових операцій – 53, Мурованокуриловецьким відділенням – 16 ;
  • реєстрація платником єдиного податку – 2, Мурованокуриловецьким відділенням – 5 ;
  • реєстрація книги обліку доходів та книги обліку доходів і витрат платникам єдиного податку – 43, Мурованокуриловецьким відділенням – 12;
  • видача довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, що контролюються органами доходів і зборів – 79, Мурованокуриловецьким відділенням – 6;
  • надання витягу з реєстру платників єдиного податку – 64, Мурованокуриловецьким відділенням – 7;
  • видача довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи – 55, Мурованокуриловецьким відділенням – 1;
  • інші – 42, по Мурованокуриловецькому відділенню – 82.

Крім того, протягом січня-лютого 2016 року надано 1671 консультацію з питань роз’яснення Податкового законодавства та законодавства з питань сплати єдиного соціального внеску, Мурованокуриловецьким відділенням – 1184.

 

Сектор організації роботи Могилів-Подільської ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області

Контакт: Онуфрійчук Наталія Дмитрівна, тел.: 067-385-96-57

У вас немає прав для коментування