Податкова інформує (22.02.2016)

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: Вівторок, 16 лютого 2016, 23:17

Від платників Мурованокуриловеччини на соціальний захист надійшло майже 3,4 мільйони гривень

З початку 2016 року платники Мурованокуриловеччини перерахували до бюджету 3434,01 тис. грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.  

 Звертаємо увагу роботодавців, що звіт про суми нарахованого єдиного внеску за січень 2016 року подається за діючою формою до 22 лютого. Отже, до затвердження нової форми необхідно подавати до органів фіскальної служби Звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 №435. 

Декларувати свої доходи - конституційний обов’язок кожного громадянина!

Фахівці Могилів-Подільської ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій  області нагадують, що з 1 січня 2016 року розпочалася кампанія декларування доходів, отриманих в 2015 році.

Тож, податкова декларація про майновий стан і доходи подається громадянами самостійно або іншою особою, нотаріально уповноваженою платником податку, до 1 травня за місцем реєстрації, у поточному році, враховуючи вихідні дні – 3 травня.

Сума податкового зобов’язання, зазначена в поданій річній декларації, сплачується громадянином самостійно до 1 серпня 2016 року.

 Варто зазначити, що з 1 січня 2016 року запроваджена нова форма декларації про майновий стан і доходи.У новій декларації об'єднано звітність по податку на доходи фізичних осіб та військовому збору. Зокрема, для спрощення та зменшення часу для заповнення декларації, обсяг її зменшено з 2 аркушів до 1, а кількість додатків – з 7 до 4. Фізичні особи, які мають намір скористатися правом на податкову знижку заповнюють лише декларацію, в якій відображають загальну суму понесених витрат та суму податку до повернення.

Додатки заповнюються лише при отриманні таких доходів:

  • отриманні доходів від двох та більше податкових агентів, при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищує сто двадцять розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2015році – 146160 грн.);
  • операціях з інвестиційними активами;
  • отриманні іноземних доходів;
  • визначенні оподатковуваного доходу від здійснення підприємницької та незалежної професійної діяльності.

Шановні громадяни! Задекларуйте свої доходи, зробивши внесок у добробут держави! 

Про сплату авансових платежів підприємцями на загальній системі оподаткування

Законом України від 24 грудня 2015 року № 909-УІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» в новій редакції викладено пп. 177.5.1 п. 177.5 ст.177 Податкового кодексу України.

Так, починаючи з цього року, авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб розраховуються платником податку самостійно згідно з фактичними даними, зазначеними у Книзі обліку доходів і витрат, кожного календарного кварталу та сплачуються до бюджету до 20 числа місяця, наступного за кожним календарним кварталом: до 20 квітня,

до 20 липня, до 20 жовтня. За четвертий календарний квартал авансовий платіж не розраховується та не сплачується.

Якщо результатом розрахунку авансового платежу за відповідний календарний квартал є від’ємне значення, в цьому випадку авансовий платіж за такий період фізичною особою - підприємцем не сплачується.

Ставка податку на доходи фізичних осіб для підприємців на загальній системі оподаткування становить 18%.

  

Сектор організації роботи Могилів-Подільської ОДПІ

контакт: Онуфрійчук Наталія Дмитрівна, тел.: 067-385-96-57

У вас немає прав для коментування