Податкова інформує (26.02.2014)

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: Середа, 26 лютого 2014, 12:08

Квитанція про прийняття податків і зборів

Мін’юстом України зареєстровано 21.01.2014р. за №122/24899 наказ Міндоходів України, яким затверджено форму квитанції про прийняття податків і зборів. За цією квитанцією може сплачуватись земельний податок фізичними особами у сільській та селищній місцевості через каси сільських (селищних) рад.

Сплата податків - для стабільності і добробуту народу

Податкова політика є одним із визначальних чинників ефективної розбудови та економічної стабільності держави. Наповнення бюджету – це безперервний щоденний процес, в якому беруть участь не тільки органи доходів і зборів, а й підприємці, роботодавці, представники великого та малого бізнесу, всі громадяни нашої держави.

Від стабільного функціонування налагодженої системи наповнення державної та місцевих скарбниць залежить виконання соціальних зобов’язань держави: виплата пенсій, зарплат працівникам бюджетних установ, нормальна робота медицини та освіти, зрештою, життя кожного з нас.

Шановні платники податків! Шановні жителі Мурованокуриловецького району! Для забезпечення стабільного функціонування місцевої громади, добробуту кожного громадянина держави не забувайте про соціальну відповідальність зі сплати податків. Навіть в умовах політичної кризи кожен платник податків разом p органом Міндоходів мають спільно забезпечувати наповнення державної скарбниці задля добробуту народу.

Слідчо-оперативні підрозділи Вінниччини минулоріч вивели з «тіні» близько 12 мільйонів грн.

Правоохоронці протидіяли незаконному виробництву та обігу підакцизних товарів, перекривали канали їх контрабандного надходження, боролися із злочинністю у сфері оподаткування, а також митній та бюджетній сферах. Про це на зустрічі з бізнесменами Вінниччини повідомив начальник слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Вінницькій області Роман Кубай.

Також керівник зазначив, що минулого року не застосовувались сили спеціальних підрозділів міліції, а з моменту дії КПК зовсім не проводились арешти та затримання.

У слідчому управлінні ГУ Міндоходів Вінницької області активно впроваджується міжнародний досвід і значно скорочується процедура розслідування, підприємства звільняються від кримінальної відповідальності, якщо відшкодують завдані державі збитки. Кількість таких справ у 2013 році зросла у 5 разів.

У минулому році вдалося закрити 125 кримінальних проваджень, у яких для платників винесли позитивні рішення. Якщо особа не згодна з діями слідчих, їх можна оскаржити у суді. Також підприємці у порушених проти них справах, можуть самостійно збирати доказову базу. Наразі під час суду може бути присутня необмежена кількість правозахисників, а за кожною справою закріплюють одного процесуального керівника, який веде її від початку і до остаточного закінчення. Для того, щоб економити час допити та впізнання слідчі можуть проводити в режимі відео конференції.

«Досягнення вказаних результатів роботи стало можливим завдяки належному виконанню положень нового Кримінально-процесуального кодексу та виконання Стратегічного плану Міністерства доходів і зборів України на 2013-2018 роки», − зазначив Роман Кубай.

Понад 12 мільйонів гривень – дохід Вінничан за підсумками першого місяця кампанії декларування

Про це повідомив начальник ГУ Міндоходів у Вінницькій області Геннадій Федик. Загалом впродовж січня 2014 року свої статки «афішували» 650 громадян.

Більшість декларантів, а саме – 107 осіб, заявили про дохід отриманий як подарунок або спадщину. Дохід від продажу сільськогосподарської продукції показали 67 осіб, від здачі в оренду нерухомого майна – 42. А фінансові надходження з-за кордону задекларували 2-є жителів Вінниччини.

За проведеними перерахунками декларанти сплатять до бюджету понад 650 тис. грн.

Начальник Головного управління Міндоходів у Вінницькій області Геннадій Федик нагадує, що платники можуть економити свій час та зробити процедуру декларування більш зручною та швидкою, скориставшись електронним сервісом Міндоходів „Декларування он-лайн. Для цього потрібно зайти до мережі Інтернет за посиланням http://minrd.gov.ua/incomedecl.

Також керівник зазначає, що на Вінниччині у податкових інспекціях Міндоходів ті їх відділеннях створені всі умови для того, щоб громадяни з мінімальною затратою зусиль виконали свій конституційний обов’язок – задекларували доходи отримані у 2013 році.

Принагідно зауважимо, що в Україні триває обговорення Концепції реформи декларування доходів громадян. Усі небайдужі жителі нашої країни можуть взяти у ньому участь. Свої пропозиції можна залишити на форумі офіційного порталу Міндоходів, або надіслати за електронною адресою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

 

Мурованокуриловецьке відділення Могилів-Подільської ОДПІ

У вас немає прав для коментування