Податкова інформує (22.04.2014)

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: Вівторок, 22 квітня 2014, 12:04

В Міндоходів працює антикорупційна комісія

Комісія з проведення перевірки дотримання вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», що діє в Міністерстві доходів і зборів України, виявляє правопорушення чинного законодавства як з боку службових осіб Міністерства, так і суб’єктів господарювання. Про всі випадки правопорушень інформуються відповідні правоохоронні і контролюючі органи.

Інформацію щодо протиправних дій посадових осіб Міндоходів, порушення чинного законодавства суб’єктами господарювання можна надавати антикорупційній Комісії за адресою: 04655, Київ–53, Львівська площа, 8, або за телефонами (044) 247-35-37, 590-27-34.

Нагадаємо, Комісія з проведення перевірки дотримання вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» в Міндоходів діє з 27 лютого 2014 року та створена за ініціативи Громадської ради Міндоходів і при безпосередній участі активістів Євромайдану.

Платники України отримали від Контакт-центру Міндоходів 342 тисячі відповідей на свої питання

Протягом січня-березня поточного року їх надали фахівці Контакт-центру Міністерства доходів і зборів України суб`єктам господарювання та громадянам. З них у березні - 84,7 тис. відповідей.

Переважну кількість відповідей, а саме близько 336 тис., було надано телефоном. Також відповіді надавались електронною поштою та факсом – їх майже 6 тис., письмово та з використанням автовідповідача – 132 відповіді.

„Найчастіше суб`єкти господарювання та громадяни зверталися з питань оподаткування податком на додану вартість, оподаткування прибутку підприємств та сплати податку на доходи фізичних осіб”, - прокоментував директор Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів Іван Романов.

Він також зазначив, що для надання заявнику максимально конкретної та повної відповіді використовується База знань. Це автоматизована база, яка містить найбільш типові питання, які виникають у платників податків та громадян, та відповіді на них. На початок квітня 2014 року База знань налічує понад 14 тис. запитань – відповідей, що постійно оновлюються та підтримуються в актуальному стані.

Додамо, для отримання відповідей можна скористатися Базою знань, яка розміщена на офіційному веб-порталі Міністерства доходів і зборів (zir.minrd.gov.ua ) або звернутися до Контакт–центру за телефоном 0-800-501007.

Головне управління Міндоходів у Вінницькій області за інформацією прес-служби Міндоходів

На Вінницькій митниці Міндоходів надають 15 видів адміністративних послуг

Відтак впродовж березня поточного року клієнти Вінницької митниці отримали 32 адміністративні послуги. З них 14 – видача свідоцтва про допущення дорожнього транспортного засобу до перевезення товарів під митними печатками та пломбами; 16 – щодо продовження строку дії свідоцтва про допущення дорожнього транспортного засобу до перевезення товарів під митними печатками та пломбами; по 1 – щодо переоформлення дозволу на відкриття та експлуатацію складу тимчасового зберігання та щодо анулювання дозволу на відкриття та експлуатацію складу тимчасового зберігання.

Нагадаємо, з порядком отримання адміністративних послуг, які можна отримати на Вінницькій митниці Міндоходів, та повним їх переліком можна ознайомитись на суб-сайті Головного управління Міндоходів у Вінницькій області офіційного веб-порталу Міндоходів за посиланням http://vin.minrd.gov.ua/okremi-storinki/mitni-punkti/131960.html, Аналогічна інформація є і на інформаційних стендах в адмінприміщенні митниці та на митних постах.

Головне управління Міндоходів у Вінницькій області

У І кварталі до зведеного бюджету сплачено 93,5 млрд. грн. платежів

Протягом січня-березня поточного року платники податків сплатили до зведеного бюджету 93,5 млрд. грн. податків, зборів та митних платежів, які контролюються органами Міндоходів. До державного бюджету надійшло 72,6 млрд. грн., до місцевих – 21 млрд. гривень.

До загального фонду державного бюджету зібрано 67,8 млрд. грн. Індикативні показники Міністерства фінансів України виконано на 100,2 від. Бюджет додатково отримав 115,5 млн. гривень.

У розрізі основних платежів найбільшого приросту у порівнянні з відповідним періодом минулого року досягнуто з податку на доходи фізичних осіб (бюджет отримав додаткових 79,8 млн. грн.), акцизного податку з ввезених на митну територію України підакцизних товарів (додатково - 303,8 млн. грн.), платежів за користування надрами (+ 802,4 млн. грн.) тощо.

За три місяці поточного року платникам відшкодовано 8,9 млрд. грн. податку на додану вартість.

За інформацією прес-служби Міндоходів

 

Мурованокуриловецьке відділення Могилів-Подільської ОДПІ

У вас немає прав для коментування