Податкова інформує (2.07.2014)

Автор: Сергій Категорія: Податкова інформує Створено: Четвер, 03 липня 2014, 01:38

До бюджету сплачено  15,2 мільйони гривень

За січень-червень цього року платниками податків Мурованокурилогвецького  району до зведеного бюджету сплачено  15,2 мільйони гривень податків. До державного бюджету за відповідний період надійшло 3,5 млн. грн., а місцева скарбниця поповнилась на 11,7 млн. гривень.

Найбільшу частку надходжень до державного бюджету складає податок на додану вартість – 2,3 млн. грн.   

Малий бізнес з року в рік все більше обирає спрощену систему оподаткування і збільшує плату єдиного податку. Цього року фізичними і юридичними особами Мурованокуриловецького району  вже сплачено 0,8 млн. грн. цього податку.

Позитивна динаміка спостерігається у сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. З початку року самозайняті особи та роботодавці сплатили 19, 4 млн. гривень.

Понад 60% надходжень місцевого бюджету складає податок на доходи фізичних осіб.

Податок на доходи фізичних осіб є одним із найдавніших податків і використовується у податкових системах майже всіх країн світу. На сьогоднішній день даний платіж займає вагоме місце у формуванні доходної частини місцевих бюджетів.

Як зазначив заступник начальника, начальник Мурованокуриловецького відділення Могилів-Подільської ОДПІ  Олег Ліщина з початку поточного року до місцевих бюджетів Мурованокуриловецького району надійшло  7,3 млн. грн. податку на доходи з фізичних осіб. Це на 0,3 млн. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року.

Не подали розрахунок за формою № 1 ДФ – платіть штраф

Відповідно до положень Податкового кодексу України (далі – ПКУ) за неподання, подання з порушенням встановлених строків, подання не у повному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками податкової звітності про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку, якщо такі недостовірні відомості або помилки призвели до зменшення та/або збільшення податкових зобов’язань платника податку та/або до зміни платника податку, передбачено відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 510 гривень.

Якщо ж ці дії вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке саме порушення, до платника буде застосовано штраф у розмірі 1020 гривень.

Зазначені штрафи не застосовуються у випадках, коли недостовірні відомості або помилки у податковій звітності про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку виникли у зв’язку з виконанням податковим агентом вимог п. 169.4 ст. 169 ПКУ та були виправлені відповідно до вимог ст. 50 ПКУ.

Згідно з ст. 163 прим. 4 Кодексу про адміністративні правопорушення за неповідомлення або несвоєчасне повідомлення контролюючим органам за встановленою формою відомостей про доходи громадян передбачено відповідальність у вигляді попередження або штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій, а також на громадян-суб’єктів підприємницької діяльності у розмірі від двох до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34 до 51 грн).

За такі ж дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за те ж порушення, передбачено відповідальність у вигляді штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій, а також на громадян-суб’єктів підприємницької діяльності у розмірі від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 до 85 грн).

 

Мурованокуриловецьке відділення Могилів-Подільської ОДПІ

У вас немає прав для коментування