Буремних днів тих слава

Автор: Сергій Категорія: Наше Придністров'я Створено: П'ятниця, 20 березня 2009, 17:43

Буремних днів тих слава

З на­го­ди 65-ї рі­ч­ни­ці ви­з­во­лен­ня на­шо­го ра­йо­ну від ні­ме­ць­ко-­фа­ши­ст­сь­ких за­гар­б­ни­ків в ра­йон­ній ка­р­тин­ній га­ле­реї бу­ло від­кри­то ви­ста­в­ку фо­то­ро­біт Ле­о­ні­да Ва­си­льо­ви­ча Вла­со­ва, який сьо­го­дні очо­лює ве­те­ран­сь­ку ор­га­ні­за­цію се­ли­ща. На йо­го чо­р­но­-бі­лих сві­т­ли­нах, зроб­ле­них у сі­м­де­ся­ті ро­ки ми­ну­ло­го сто­літ­тя, від­ві­ду­ва­чі ви­ста­в­ки ма­ють змо­гу по­ба­чи­ти ве­те­ра­нів Ве­ли­кої Ві­т­чи­з­ня­ної вій­ни, ба­га­тьох з яких вже  не­має се­ред нас.

Осо­б­ли­ве мі­с­це на фо­то­ви­с­та­в­ці від­во­дить­ся уні­ка­ль­ним фо­то­гра­фі­ям тих, хто у бе­ре­з­ні 1944 ро­ку ви­з­во­ляв Му­ро­ва­ні Ку­ри­лі­в­ці та се­ла на­шо­го ра­йо­ну. Се­ред них Ге­рої Ра­дян­сь­ко­го Со­ю­зу Т.Х. Уман­сь­кий та Ф.В. Ва­нін, І.М. Ви­но­гра­дов, І.В. Со­т­ни­ков, В.Г. Че­пе­люк, Я.­О. Ко­но­ва­лов, бра­ти Бо­га­чі, на­ші зе­м­ля­ки П.Г. Ко­р­на­чук з Рі­в­но­го, О.П. Во­ло­щук з Ни­шо­вець, Т.Я. Па­ла­ни­ч­ко з Жи­т­ник та П.І. Во­з­нюк з Ба­х­ти­н­ка.

Фо­то Ле­о­ні­да Вла­со­ва не­од­но­ра­зо­во дру­ку­ва­лись на сто­рі­н­ках ра­йон­ної га­зе­ти. Во­ни уні­ка­ль­ні тим, що зна­йо­м­лять з іс­то­рі­єю на­шо­го краю, з лю­дь­ми, які тво­ри­ли йо­го сьо­го­ден­ня і за­хи­ща­ли ми­р­не май­бу­т­нє.

 

Во­ло­ди­мир СА­У­ЛЯК.

На фо­то: Л.В. ВЛА­СОВ бі­ля сво­єї фо­то­ви­с­та­в­ки.

 

У вас немає прав для коментування