Урок мужності

Автор: Сергій Категорія: Наше Придністров'я Створено: П'ятниця, 20 березня 2009, 21:15

Не­що­да­в­но в сіль­сь­кій біб­ліо­те­ці с. Ба­х­тин прой­шов урок му­ж­но­с­ті «Нам є на ко­го рі­в­ня­тись». На зу­стріч з уч­ня­ми шко­ли при­йш­ли лю­ди, які на своє­му жит­тє­во­му шля­ху так чи ін­ак­ше пе­ре­сі­ка­ли­ся з вій­сь­ко­вою слу­ж­бою, охо­ро­ною ко­р­до­нів та за­без­пе­чен­ням ми­р­но­го спо­кою на­се­лен­ня. Най­пе­р­ше сло­во бу­ло на­да­не ве­те­ра­ну вій­ни Іва­ну Ма­р­ко­ви­чу Кру­ч­ку. Він  мав про що роз­по­ві­с­ти ді­тям.  Пе­ред їх уявою  по­ста­ли су­во­рі дні вій­ни, ге­ро­ї­ч­ні по­дви­ги, бу­д­ні і свя­та, від­по­чи­нок і  ва­ж­ка пра­ця.  А ось  Сер­гій Ан­то­но­вич Пра­цьо­ви­тий хоч і не був на вій­ні, але  він 28 ро­ків, день у день, від­слу­жив на­шій Ба­ть­кі­в­щи­ні. Пол­ко­в­ник у від­ста­в­ці, ко­ман­дир са­пе­р­но­го ба­та­ль­йо­ну, він ніс слу­ж­бу у ми­р­ні дні. Але на йо­го до­лю ви­па­ло роз­чи­ща­ти по­ля від мін, які за­ли­ши­ли­ся ще з вій­ни.  Слу­жив май­же по всій Укра­ї­ні і ра­зом з ним зав­жди по­ряд бу­ла йо­го ві­р­на дру­жи­на Ал­ла Се­ме­ні­в­на. Ці­ка­ву роз­по­відь про бу­д­ні та­н­кі­с­тів роз­по­вів  Во­ло­ди­мир Тра­чук, який у свій час слу­жив у тан­ко­вих вій­сь­ках. Во­ло­ди­мир Явор­сь­кий мав на­го­ду охо­ро­ня­ти мор­сь­кі ко­р­до­ни на пів­но­чі. Ви­сту­пив пе­ред уч­ня­ми й сіль­сь­кий го­ло­ва В.П. Сло­бо­дя­нюк, який роз­по­вів про осо­б­ли­во­с­ті вій­сь­ко­вої слу­ж­би.

Ді­ти з за­до­во­лен­ням слу­ха­ли ці­ка­ві роз­по­ві­ді, за­да­ва­ли пи­тан­ня і дя­ку­ва­ли го­с­тям сво­ї­ми ви­сту­па­ми і пі­с­ня­ми.

Хо­четь­ся по­дя­ку­ва­ти за до­по­мо­гу у про­ве­ден­ні уро­ку вчи­те­ль­ці Ра­ї­сі Ми­ко­ла­ї­в­ні Ма­ті­єк, яка під­го­ту­ва­ла га­р­ну по­ети­ч­ну ком­по­зи­цію, та  вчи­те­лю му­зи­ки М.Ф. Ата­ма­н­чу­ку – за му­зи­ч­ні ві­тан­ня, які він під­го­ту­вав ра­зом з уч­ня­ми та  хо­ро­вим гу­р­том «Ка­ли­на». Ве­ли­ка вдя­ч­ність і за­ві­ду­ю­чій клу­бом-­бі­б­лі­о­те­кою с. Ба­х­ти­нок  Ан­то­ні­ні Бі­лик.

Так, в нас є свої ге­рої, є на ко­го рі­в­ня­ти­ся, є з ко­го бра­ти при­клад. Тож хай ща­с­тить вам на ва­шій жит­тє­вій до­ро­зі.

Т. МА­Р­ТИ­НЕ­Н­КО, за­ві­ду­ю­ча бі­б­лі­о­те­кою с. Ба­х­тин.

У вас немає прав для коментування