Потрібно об'єднати зусилля

Автор: Сергій Категорія: Наше Придністров'я Створено: П'ятниця, 20 березня 2009, 21:23

Чер­го­вий ви­ї­з­ний при­йом гро­ма­дян від­бу­в­ся у Ве­р­бо­в­ці та Ви­но­г­ра­д­но­му. Ме­ш­ка­н­ці цих сіл по­ру­ши­ли ряд пи­тань, що то­р­ка­ли­ся рі­з­них на­пря­м­ків жит­тя те­ри­то­рі­а­ль­ної гро­ма­ди. Про­бле­ма­ми сіль­сь­ких жи­те­лів на ви­ї­з­но­му при­йо­мі ці­ка­ви­лись за­сту­п­ник го­ло­ви рай­де­р­жа­д­мі­ні­с­т­ра­ції Н.О. Ка­мін­сь­ка, на­ча­ль­ник  управ­лін­ня Пе­н­сій­но­го фо­н­ду у на­шо­му ра­йо­ні В.В. Ша­тух та за­сту­п­ник на­ча­ль­ни­ка  управ­лін­ня пра­ці та со­ці­а­ль­но­го за­хи­с­ту на­се­лен­ня Т.І. Вой­те­н­ко.

Зу­стрі­в­шись з де­пу­та­та­ми Ве­р­бо­ве­ць­кої сіль­сь­кої ра­ди, ак­ти­вом се­ла, за­сту­п­ник го­ло­ви рай­де­р­жа­д­мі­ні­с­т­ра­ції Н.О. Ка­мін­сь­ка за­кли­ка­ла їх об’­єд­на­ти зу­сил­ля для ви­рі­шен­ня по­треб те­ри­то­рі­а­ль­ної гро­ма­ди. На при­йо­мі йшло­ся про од­ну з най­го­с­т­рі­ших про­блем се­ла – по­тре­бу у ре­мо­н­ті ко­му­на­ль­них до­ріг, зо­к­ре­ма, роз­та­шо­ва­них по ву­ли­цях Га­га­рі­на і Горь­ко­го. Мі­с­це­ві жи­те­лі Па­в­ло Ан­д­рі­йо­вич Ясі­нь­ковський та Во­ло­ди­мир Ле­о­н­ті­йо­вич Бо­р­де­нюк ска­р­жи­ли­ся, що ці до­ро­ги три­ва­лий час пе­ре­бу­ва­ють у не­за­до­ві­ль­но­му ста­ні, хо­ча ка­р’єр з не­об­хід­ним для ре­мо­н­ту ма­те­рі­а­лом у Ве­р­бо­в­ці є. Як і в ін­ших те­ри­то­рі­а­ль­них гро­ма­дах, тут не ви­ста­чає вла­с­них ко­ш­тів для про­ве­ден­ня ре­мо­н­т­них ро­біт. По­при все сіль­сь­кою ра­дою ор­га­ні­зо­ву­єть­ся під­си­пан­ня ву­лиць. При­кро, але пі­с­ля не­го­ди во­ни зно­ву ма­ють не­за­до­ві­ль­ний стан. Як бу­ло по­від­ом­ле­но на при­йо­мі, з на­стан­ням ве­с­ни фі­лія «Райа­в­то­дор» роз­по­ч­не ре­монт мі­с­це­вих шля­хів.

Ди­ре­к­тор Ве­р­бо­ве­ць­кої шко­ли Оле­на Пе­т­рі­в­на Гу­ся­т­ник ве­ла мо­ву не тіль­ки про сіль­сь­кі до­ро­ги, а й про ав­то­бу­с­не спо­лу­чен­ня з рай­це­н­т­ром. Для мі­с­це­вих жи­те­лів це є спра­в­ж­ньою про­бле­мою, бо за­раз пе­ре­ві­з­ни­ки бе­руть па­са­жи­рів ли­ше на си­дя­чі мі­с­ця.

Хви­лює мі­с­це­вих ме­ш­ка­н­ців і не­до­ста­т­нє охо­п­лен­ня се­ла мо­бі­ль­ним зв’я­з­ком. На при­йо­мі за­зна­ча­ло­ся, що не­за­ба­ром це пи­тан­ня ви­рі­шить­ся по­зи­ти­в­но. Се­ред ін­ших про­блем лю­ди на­зи­ва­ли без­ро­біт­тя, ни­зь­кі ці­ни за зда­не мо­ло­ко, по­тре­бу в ка­пі­та­ль­но­му ре­мо­н­ті бу­ди­н­ку куль­ту­ри, очи­щен­ні окре­мих сіль­сь­ких кри­ниць та ре­мо­н­ті мо­с­та. Ра­зом з цим лю­ди від­зна­ча­ли ак­ти­в­ну ро­бо­ту сіль­сь­кої ра­ди, яку очо­лює Юрій Іва­но­вич Вой­т­ко. При­єм­ною по­ді­єю в се­лі  має ста­ти від­но­в­лен­ня пі­с­ля три­ва­лої пе­ре­рви ро­бо­ти ди­тя­чо­го са­д­ка, яке за­пла­но­ва­не на  пе­р­ше ве­ре­с­ня цьо­го ро­ку.

У Ви­но­г­ра­д­но­му най­бі­ль­шою про­бле­мою є во­до­по­ста­чан­ня се­ла. Окре­мі жи­те­лі зму­ше­ні хо­ди­ти по во­ду на від­стань 1,5 кі­ло­ме­т­ра. Є тут лю­ди по­хи­ло­го ві­ку, які че­рез та­кі тру­д­но­щі ко­ри­с­ту­ють­ся і до­що­вою во­до­ю. Для ви­рі­шен­ня про­бле­ми во­до­по­ста­чан­ня сіль­сь­кою ра­дою спі­ль­но з сіль­сь­ки­ми ме­ш­ка­н­ця­ми зі­бра­но 260 ти­сяч гри­вень, на які ви­го­то­в­ле­но про­е­к­т­но-­ко­ш­то­ри­с­ну до­ку­ме­н­та­ці­ю. Є у Ви­но­г­ра­д­но­му і  во­до­на­пі­р­на ба­ш­та. Тож лю­ди на­ді­ють­ся, що спі­ль­ни­ми зу­сил­ля­ми цю про­бле­му бу­де ви­рі­ше­но.

Хви­лю­ють жи­те­лів Ви­но­г­ра­д­но­го і про­бле­ми ре­мо­н­ту до­ріг, ав­то­бу­с­но­го спо­лу­чен­ня з рай­це­н­т­ром, ні­ч­но­го осві­т­лен­ня се­ла, не­до­бу­до­ва­но­го мо­с­та, роз­чи­щен­ня ру­с­ла рі­ч­ки та ін­ші.

Лю­ди дя­ку­ва­ли на при­йо­мі всім, хто до­по­міг у ре­мо­н­ті центра­ль­ної до­ро­ги Ви­но­г­ра­д­но­го, яку по­шко­ди­ло вна­слі­док ми­ну­ло­рі­ч­ної по­ве­ні.  На сло­ва вдя­ч­но­с­ті від сіль­сь­ких жи­те­лів за­слу­жи­ли і при­ва­т­ні під­при­єм­ці, за­вдя­ки  яким во­ни за­без­пе­чу­ють­ся хлі­бом та ін­ши­ми то­ва­ра­ми най­пе­р­шої не­об­хід­но­с­ті. Зо­к­ре­ма, це В.В. Го­ра, Є.В. Би­с­т­ри­ць­ка та ін­ші.

Чи­ма­ло пи­тань, по­ру­ше­них під час ви­ї­з­но­го при­йо­му у Ве­р­бо­в­ці та Ви­но­г­ра­д­но­му, є не­від­кла­д­ни­ми. Тож їх ви­рі­шен­ня лю­дям слід очі­ку­ва­ти вже най­бли­ж­чим ча­сом.

Во­ло­ди­мир СА­У­ЛЯК.

 

У вас немає прав для коментування