Районна служба на варті інтересів дітей

Автор: Сергій Категорія: Мурованокуриловецька РДА Створено: Середа, 29 квітня 2015, 22:17

Районна служба на варті інтересів дітейВідповідно до законів України “Про місцеві державні адміністрації”, “Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”, “Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей”, з метою захисту прав і законних інтересів дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, створення умов для реалізації прав кожної дитини на виховання в сім’ї, запровадження ефективної роботи з профілактики дитячої безпритульності і бездоглядності, виявлення  на ранній стадії сімей, які не спроможні або не бажають виконувати виховні функції, застосування соціальної підтримки дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, служба у справах дітей Мурованокуриловецької РДА усю свою роботу спрямовує на соціальний захист дітей.

Працівниками служби проводиться цілий комплекс заходів соціально-економічного та правового характеру щодо забезпечення прав дітей на життя, розвиток, виховання, освіту, медичне обслуговування. Так, протягом квітня 2015 року  було здійснено виїзди у населені пункти с. Жван, с. Галайківці, с. Вербовець, с. Дружба, с. Морозівка, с. Посухів, с. Вищеольчедаїв, с. Попелюхи, с. Біляни, с. Конищів, с. Снітків, с. Обухів.

Під час виїзду було обстежено сім’ї  опікунів, піклувальників, сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах, неблагополучні сім’ї. З батьками даних дітей проведено профілактично-роз’яснювальні бесіди,  надано рекомендації щодо покращення  стану виконання батьківських обов’язків відносно дітей. Крім того, виконкомам сільських ради надано практичну допомогу щодо запобігання бездоглядності дітей та профілактики правопорушень серед них.

В ході проведення вище зазначених заходів було обстежено 19 сімей за результатами яких,  складено 19 актів перевірки матеріально-побутових умов.

Спеціалісти служби у справах дітей вивчають потреби сімей та, відповідно до них, складають індивідуальний план розвитку для кожної дитини. Підтримка, яка надається сім'ям, включає соціально-педагогічну та психологічну підтримку, медичну та юридичну допомогу із залученням відповідних фахівців.

 

За матеріалами Мурованокуриловецької РДА

У вас немає прав для коментування